Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ceturtdien, 20. jūlijā, Zviedrijā, Bostades turnīra mačā neizmantoja divas mačbumbas, piedzīvoja zaudējumu un izstājās no sacensībām.

Sacensību otrajā kārtā Gulbis vairāk nekā divarpusi stundu ilgā cīņā ar 6-4, 6-7 (5:7), 3-6 piekāpās krievu jaunajam talantam Karenam Hačanovam, kurš turnīrā izlikts ar piekto numuru.

Gulbis pasaules rangā pašlaik atrodas vien 348.vietā, bet 21 gadu vecais Hačanovs ir 33. vietā. Tenisistiem tā bija pirmā savstarpējā spēle profesionālajā tenisā.

Pirmajā setā Gulbis pirmajā geimā atspēlēja breikbumbu, bet turpinājumā līdz pat desmitajam geimam tenisisti pie breikbumbām netika. Desmitajā geimā iespēju lauzt pretinieka servi ieguva Gulbis, un savu pirmo iespēju garām nepalaida, līdz ar uzvarētu geimu uzvarot arī pirmo setu ar 6-4.

Otrajā setā Gulbis atspēlēja trīs breikbumbas, bet pats atkal desmitajā geimā tika pie iespējas lauzt pretinieka servi, kas pie reizes bija arī mačbumba. Tomēr Hačanovs to atspēlēja un uzvarēja arī geimu, panākot 5-5. 12. geimā Gulbis neizmantoja vēl vienu mačbumbu, un otrā seta likteni tenisisti izšķīra "tie break" izspēlē. Tajā tenisisti sākumā apmainījās ar zaudētām servēm, to atkārtojot arī geima vidū. Turpinājumā pirmais setbumbu ieguva Hačanovs, kurš pēc Gulbja kļūdas uzvarēja otro setu ar 7-6 (7:5).

Izšķirošā seta otrajā geimā Gulbis atspēlēja dubulto breikbumbu un ar drošām servēm uzvarēja geimu. Ceturtajā geimā Hačanovam atkal bija dubultā breikbumba, ko šoreiz krievu tenisists izmantoja, panākot 3-1 izšķirošajā setā. Septītajā geimā Gulbis ieguva dubulto breikbumbu, bet savas iespējas neizmantoja. Hačanovs nākamajā geimā ieguva savu pirmo mačbumbu, ko Gulbis atspēlēja. Servējot devītajā geimā, krievu tenisists ieguva dubulto mačbumbu un šoreiz savu iespēju izmantoja, sagādājot Latvijas tenisistam zaudējumu.

Par Bostades turnīra otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnīja 20 ieskaites punktus ATP pasaules rangā. Tas viņam ļaus veikt atkal nelielu kāpumu pasaules rangā, kurā pēc neveiksmēm un savainojumiem Gulbis vienubrīd bija pat nokritis uz sesto simtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!