Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā saglabājis 203. pozīciju.

Gulbis nevienu oficiālu spēli nav aizvadījis jau vairākas nedēļas, bet pirmdien viņš piedalīsies Vīnes ATP 500 punktu sērijas turnīrā, kurā latvietis saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card". Viņa pretinieks būs Žils Simons no Francijas.

No citiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus veicis 66 vietu kāpumu un ierindojas 647. pozīcijā, Mikelis Lībietis ierindojas 915. pozīcijā, kas ir par četrām vietām labāk nekā pagājušajā nedēļā.

Ārpus pirmā tūkstoša atrodas Artūrs Lazdiņš (1313.), Krišjānis Stabiņš (1461.), Rihards Emuliņs, Jānis Podžus (abiem dalīta 1659.) un Roberts Grīnvalds (1761.).

Savukārt ATP ranga TOP 10 izmaiņas nav notikušas. Līderis joprojām ir Rafaels Nadals, kuram seko Rodžers Federers, Endijs Marejs, Marins Čiličs un Aleksandrs Zverevs. Vēl labāko desmitniekā atrodas Dominiks Tīms, Novāks Džokovičs, Grigors Dimitrovs, Stens Vavrinka un Pablo Carreno Busta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!