Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Austrijas pilsētā Kicbīelē notiekošā "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 4-6, 4-6 piekāpās Rožeriu Dutru Silvam no Brazīlijas.

Tā kā pērn Gulbis šajā nedēļā uzvarēja Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, viņš neaizstāvēja 230 pirms gada nopelnītos ranga punktus un nākamajā nedēļā, iespējams, atkritīs līdz pat 120.vietai tabulā.

Spēles sākumā četras breikbumbas ieguva Gulbis, bet nevienu no tām neizmantoja, savukārt brazīlietis realizēja jau pirmo no iespējām, laužot Gulbja servi septītajā geimā. Līdz seta beigām latvietim cīņas gaitu neizdevās izmainīt un tika piedzīvots zaudējums.

Otrajā setā brazīlietis jau pirmajā geimā ieguva divas breikbumbas, vienu no tām arī izmantojot, bet vēlāk viņš vēlreiz lauza Gulbja servi, izvirzoties vadībā ar rezultātu 4-1. Vienu breiku latvietim uzreiz izdevās atgūt, tomēr paveikt otro brīnumaino atspēlēšanos pēc kārtas šoreiz tomēr nebija Gulbja spēkos.

Kā ziņots, šo maču bija plānots aizvadīt jau trešdien, tomēr lietus dēļ to neizdevās uzsākt.

ATP pasaules rangā Gulbis pašlaik ieņem 67.vietu, bet Dutru Silva atrodas 107.pozīcijā.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā nav tikušies.

Ceturtdaļfinālā Dutru Silva vēlāk ceturtdien sacentīsies ar spāni Alvertu Ramosu, kurš izlikts ar ceturto numuru, vai Filipo Volandri no Itālijas.

Kā ziņots, otrdien notikušajā pirmās kārtas mačā Gulbis ar rezultātu 2-6, 7-5, 6-1 pārspēja mājinieku Andrēasu Haideru-Maureru, otrajā setā spējot atspēlēties no rezultāta 2-5.

Savukārt Dutru Silvu pretinieks Jans Hajeks no Čehijas pirmajā kārtā slimības dēļ pārtrauca spēli pie sev nelabvēlīga rezultāta 1-4.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnīja 20 ATP ranga punktus.
Gulbis šajā turnīrā izlikts ar septīto numuru, izsēto tenisistu vidū iekļūstot pēc ilgāka pārtraukuma.

Gulbis tagad šosezon uzvarējis 12 no 25 aizvadītajiem ATP mačiem, turklāt viņš nespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

Aizvadītajā gadā šajā nedēļā Gulbis startēja Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kurā tika pie sava otrā ATP vienspēļu titula karjerā. Līdz ar to viņam šogad jāaizstāv 250 pasaules ranga punkti.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Gštādes "ATP World Tour 250" turnīrā, kurā tika līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!