Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien izstājās no Maiami "Masters series" tenisa turnīra, piedzīvojot zaudējumu sacensību otrajā kārtā.

Nepilnu divu stundu ilgā cīņā Gulbis ar 1-6, 6-2, 4-6 zaudēja Argentīnas tenisistam Karlosam Berlokam.

Pirmajā setā Gulbis jau sākumā zaudēja savu servi, pilnībā atdeva inciatīvu pretiniekam un zaudēja pirmo setu 29 minūšu laikā. Otrajā setā situācija mainījās pretējā virzienā - Gulbis sākumā izvirzījās vadībā ar 3-0, bet tad uzvarēja 36 minūšu laikā ar 6-2.

Sīvākā cīņa ritēja trešajā setā. Trešajā geimā Gulbis zaudēja savu servi, tad atguva "breiku", bet piektajā geimā atkal zaudēja savu servi. Vēlreiz lauzt pretinieka servi Gulbim neizdevās - desmitajā geimā argentīnietis ieguva trīskāršo mačbumbu, vienu Latvijas tenisists atspēlēja, bet ar otro piegājienu Berloks uzvarēja spēlē.

Turnīrā Gulbis bija izlikts ar 28.numuru. ATP pasaules rangā Gulbis ieņem 31.vietu, bet Berloks – 72.vietu. Līdz šim augstākā līmeņa turnīros abi tenisisti savā starpā nav tikušies. Gulbis pirmajā kārtā kā izliktais spēlētājs bija brīvs, bet Berloks ar 7-5, 7-6 (8:6) uzvarēja amerikāni Džeku Soku.

Pagājušajā sezonā Gulbis šajā laikā turnīros nespēlēja, tāpēc viņam punktus ATP pasaules rangā nevajag aizstāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!