Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis turpinās sadarbību ar pieredzējušo amerikāņu speciālistu Leriju Stefanki un viņš kā latvieša treneris norādīts arī sportista profilā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) mājaslapā internetā.

Gulbis sadarbību ar Stefanki sāka pērn jūlijā, kad latvietis zaudēja Toronto "Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā. Turpinājumā vēl Gulbis ar uzvaru debitēja ASV bāzētajā Pasaules komandu tenisa līgā (WTT), tomēr jau pāris dienu vēlāk latvietis plaukstas locītavas traumas dēļ atsauca dalību no daudziem nākamajiem turnīriem un kortā atgriezās vien februārī.

Gulbja notraumēšanās pašā sadarbības ievadā un izkrišana ārpus pasaules ranga pirmo 150 tenisistu vidus gan nav nobaidījusi Stefanki un tagad jau viņš oficiāli parādās kā latvieša treneris.

Kā zināms, Gulbis šogad piedalījies vien divos turnīros - februārī Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra kvalifikācijā viņš pirmajā mačā guva trīs setu uzvaru, bet dienu vēlāk vēl vienā ilgā cīņā piedzīvoja neveiksmi, savukārt otrdien līdzīgā cīņā piedzīvoja neveiksmi prestižā Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas mačā.

Pašlaik Gulbis ATP rangā atrodas 169.pozīcijā.

Stefankis ir 59 gadus vecs un viņa vadībā strādājis pat Džons Makinrojs. Tāpat amerikānis trenējis Timu Henmanu, Marselo Riosu un Jevgēņiju Kafeļņikovu, turklāt pēdējie divi no viņiem, strādājot ar šo treneri, kļuva par pasaules ranga līderiem.

Vēl Stefankis sadarbojies arī ar Fernando Gonsalesu un Endiju Rodiku, kurš tieši laikā, kamēr abi strādāja kopā, 2012.gadā noslēdza karjeru. Savukārt pēdējā viņa sadarbība pirms Gulbja 2013.gadā īslaicīgi bija ar krievu superzvaigzni Mariju Šarapovu.

Kā spēlētājs Stefanki pasaules rangā aizkļuva līdz 35.vietai un 1985.gadā triumfēja Indianvelsas turnīrā.

Pirms pērnā gada Francijas atklātā čempionāta Gulbis izbeidza sadarbību ar austriešu speciālistu Ginteru Bresniku, bet pēc tam, spēlējot bez trenera, negaidīti aizkļuva līdz šī turnīra ceturtajai kārtai jeb astotdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!