Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis lietus ietekmētā Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra otrās kārtas cīņā trešdien piecos setos ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-3, 6-7 (2:7), 7-9 zaudēja polim Ježijam Janovičam.

Pirmajās trijās pirmā seta izspēlēs tenisisti izcīnīja uzvaru pie savas serves, tomēr gan Gulbim, gan Janovičam punktu izcīnīšanas labad nācās smagi strādāt. Ceturtajā geimā Gulbis tika pie divām breikbumbām, otro no tām izmantojot un izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektajā geimā latvietis pretiniekam neatstāja nekādas cerības atspēlēties, uzvarot visās izspēlēs un panākot 4-1. Nākamajā geimā polis vienu punktu atspēlēja, bet septītajā geimā Gulbis pie savas serves atkal uzvarēja visās izspēlēs, panākot 5-2 savā labā. Uzvaru latvietis nodrošināja jau nākamajā geimā, kad izmantoja otro no trijām iegūtajām breikbumbām.

Jau otrā seta pirmajā geimā Janovičam izdevās lauzt latvieša servi, bet turpinājumā geimus uzvarēja tikai servētāji, līdz ar to polis turējās vadībā. Pie rezultāta 3-2 Janoviča labā cīņa lietus dēļ uz gandrīz trim stundām tika pārtraukta, bet pēc tās atsākšanās tenisisti turpināja pārliecinoši spēlēt pie savām servēm, līdz ar to iespēju lauzt pretinieka servi nebija ne Gulbim, ne Janovičam, kas polim nodrošināja uzvaru setā ar 6-4.

Trešo setu Gulbis sāka pārliecinoši un jau otrajā geimā lauza pretinieka servi, izvirzoties vadībā ar 2-0. Piektajā geimā latvietim izdevās atspēlēt vienu breikbumbu, bet astotajā geimā jau Janovičs prata atspēlēt vienu breikbumbu, vēl neļaujot Gulbim svinēt uzvaru setā. Panākumu trešajā setā Gulbis nodrošināja devītajā geimā, kad neļāva savam pretiniekam izcīnīt nevienu punktu.

Ceturtajā setā pirmā iespēja lauzt pretinieka servi Gulbim radās piektajā geimā, taču Janovičam izdevās atspēlēt abas breikbumbas. Cīņas turpinājumā geimus samērā pārliecinoši uzvarēja servētāji, līdz ar to uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams taibreiks. Tā ievadā polim divas reizes pēc kārtas izdevās lauzt Gulbja servi un izvirzīties vadībā ar 3:0, bet turpinājumā Latvijas tenisists nespēja atgūties un zaudēja taibreiku ar 2:7.

Arī izšķirošajā setā abi tenisisti labi spēlēja pie savām servēm un nedeva pretiniekam daudz iespēju pacīnīties par serves laušanu, līdz ar to rezultāts saglabājās neizšķirts. Izšķirošais pavērsiens notika 15.geimā, kad Janovičs lauza pretinieka servi, bet nākamajā geimā polis pie savas serves nospēlēja bez kļūdām, nodrošinot uzvaru visā mačā.

Līdz ar to par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnīja 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Gulbis ATP pasaules rangā pašlaik ieņem 85.vietu, bet Janovičs atrodas 136.pozīcijā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies divas reizes. 2010.gadā Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas cīņā Gulbis uzvarēja ar 6-4, 6-4, 3-6, 6-2, bet šī gada Romas "Challenger" sērijas turnīra otrajā kārtā latvietis piedzīvoja zaudējumu ar 2-6, 6-3, 4-6.

Kā ziņots, Gulbis pirmdien pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 7-6 (7:5), 7-6 (7:4) uzvarēja spēcīgo čehu Tomašu Berdihu, kurš bija izlikts ar sesto numuru. Savukārt Janovičs pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-3, 6-3 pieveica itāli Simoni Bolelli.

Vimbldonas turnīra trešajā kārtā Janovičs spēkosies ar vācieti Florianu Maijeru, kurš izlikts ar 31.numuru. Viņš otrās kārtas cīņā trešdien ar 3-6, 3-6, 6-4, 6-2, 6-4 pārspēja savu tautieti Filipu Petšneru.

Kā ziņots, gatavojoties šim turnīram, Gulbis pagājušajā nedēļā piedalījās Anglijā notikušajā paraugturnīrā "The Boodles", kur ar 7-6, 6-7, 4:10 zaudēja spānim Fernando Verdasko.

Gulbis šogad startē neveiksmīgi un tagad uzvarējis tikai astoņos no 19 aizvadītajiem ATP mačiem, bet Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos izstājās jau pirmajā kārtā.

Pagājušajā gadā Vimbldonas čempionātā Gulbis izstājās pēc pirmās kārtas, bet līdz šim latvietis turnīrā nav spējis tikt tālāk par otro kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!