Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis sestdien Vimbldonas čempionāta trešās kārtas spēlē ar 4-6, 1-6, 6-7 (2:7) piekāpās titulētajam serbam Novākam Džokovičam.

Gulbis maču iesāka ļoti veiksmīgi, jo trešajā geimā viņš lauza pretinieka servi un vēlāk jau bija vadībā ar 3-1. Tomēr pie rezultāta 2-4 Džokovičs sāka atspēlēšanos, divreiz "nobreikoja" latvieti un uzvarēja pirmo setu. Otrajā setā Džokovičs darbojās daudz pārliecinošāk, ļaujot Gulbim tikai vienreiz nosargāt savu servi, bet trešajā setā neviens no tenisistiem nespēja lauzt pretinieka servi, tāpēc cīņa turpinājās taibreikā, kurā serbs bija pārliecinošāks.

Gulbis pasaules rangā pašlaik ierindojas 589.vietā, kamēr Džokovičs ieņem ceturto pozīciju, bet Vimbldonas čempionātā viņš izlikts ar otro numuru. Gulbis ar Džokoviču karjeras laikā tagad ticies astoņas reizes, izcīnot tikai vienu uzvaru. Pēdējā uzvara tika gūta pirms astoņiem gadiem.

Trešās kārtas sasniegšana Gulbim ļāva iegūt 90 ATP ranga punktus, kas rangā ļaus pakāpties par vairāk nekā 200 vietām.

Astotdaļfinālā Džokovičs tiksies ar Adrianu Manarino no Francijas, kurš pārspēja savu tautieti Gēlu Monfisu - 7-6 (7:3), 4-6, 5-7, 6-3, 6-2.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!