Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules tenisa ranga sarakstā pakāpies pa vienu vietu un ierindojas 33.pozīcijā, kamēr pazīstamais šveicietis Rodžers Federers pirmo reizi desmit gadu laikā nav atrodams labāko pieciniekā.

Šī pozīcija Gulbim nodrošina izsētā tenisista statusu sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā – ASV atklātajā tenisa čempionātā. "US Open" turnīrā izsēti tiek 32 tenisisti, bet dalību no sacensībām atsaukuši trīs tenisisti, kur rangā ir augstāk par Gulbi - Žo-Vilfrīds Tsonga, Žils Simons un Marins Čiličs.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Andis Juška rangā zaudējis 38 vietas un ieņem 468. pozīciju. Savukārt jaunu rekordpozīciju rangā ieņem cits Latvija tenisists Miķelis Lībietis, kurš pēc 49 pozīciju kāpuma ierindojas 677.vietā. Vēl starp pasaules labākajiem tūkstoš tenisistiem ir Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies pa desmit pozīcijām un ir 750.vietā.

Vēl no Latvijas sportistiem Jānis Požus ir 1519. vietā, Mārcis Garuts ierindojas 1463.vietā, Oskars Vaskis un Krišjānis Stabiņš ieņem 1741. pozīciju, bet Arkādijs Slobodkins ir 1877.vietā.

Savukārt vairākas izmaiņas notikušas ranga pirmajā desmitniekā. Līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, uz otro vietu pēc otrā "Masters" sērijas turnīra izcīnīšanas pēc kārtas pakāpies Rafaels Nadals, bet trešajā vietā ir Endijs Marejs. Ceturto vietu saglabājis Davids Ferers, pozīcijas uzlabojuši Tomašs Berdihs un Huans Martins del Potro, uz septīto vietu nostumjot Rodžeru Federeru, kurš ārpus labāko piecinieka izkritis pirmo reizi piecu gadu laikā.

Labāko desmitnieku noslēdz Tsonga, Rišārs Gaskē un Staņislass Vavrinka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!