Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis otrdien prestižā Vimbldonas tenisa čempionāta pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-1, 6-1, 6-2 pārspējaViktoru Estrelju-Burgosu no Dominikānas Republikas.

Gulbis visos trīs setos bija galvas tiesu pārāks par savu pretinieku, panākumu gūstot nepilnā pusotrā stundā. Latvijas tenisists pirmo kārtu šajā turnīrā nebija pārvarējis iepriekšējos divus gadus, bet viņa labākais sasniegums Vimbldonā bija trešās kārtas sasniegšana 2013. gadā. Viņam šis ir desmitais starts prestižajā turnīrā uz zāles seguma.

Gulbim un Estreljam-Burgosam šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Gulbja pretinieks otrajā kārtā būs Huans Martins del Potro, kurš izlikts ar 29.numuru. Viņš turnīru sāka ar uzvaru pār austrālieti Tanasi Kokinaki - 6-3, 3-6,7-6 (7:2), 6-4.

Latvijas tenisistam šī bija tikai trešā uzvara šajā sezonā, un viņš kopš pagājušā gada augusta cīnās ar dažādiem savainojumiem, kas pasaules rangā viņu "nometa" uz 589. pozīciju. Estrelja-Burgoss pasaules rangā tikmēr ierindojas 96. pozīcijā.

Gulbis par pirmās kārtas pārvarēšanu nopelnījis 45 ATP ranga punktus, gandrīz dubultojot savu punktu krājumu. Šobrīd viņa kontā ir 50 punkti, bet nākamajā rangā viņš apsteigs Miķeli Lībieti un atkal kļūs par Latvijas pirmo raketi.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!