Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien ar uzvaru sāka Austrijas pilsētā Kicbīelē notiekošo "ATP World Tour 250" sērijas turnīru.

Pirmās kārtas mačā ar septīto numuru izliktais Gulbis ar rezultātu 2-6, 7-5, 6-1 pārspēja mājinieku Andrēasu Haideru-Maureru.

Pirmās astoņas izspēles šajā mačā uzvarēja Haiders-Maurers, izvirzoties vadībā ar 2-0, bet vēlāk panāca arī 3-0. Gulbis pirmās divas breikbumbas ieguva septītajā geimā, tomēr nespēja tās realizēt, nokļūstot iedzinējos ar 2-5, bet nākamajā geimā atkal zaudēja pie savas serves, kapitulējot arī pirmajā setā.

Otrā seta pirmajā geimā Gulbis ieguva četras breikbumbas, tomēr nevienu no tām neizmantoja. Kaut visu seta pirmo daļu pārliecinošāk aizvadīja latvietis, lauzt viņam pretinieka servi tā arī neizdevās. Savukārt sestajā geimā jau savu pirmo breika iespēju izmantoja Austrijas tenisists, iegūstot vadību ar 4-2, bet brīdi vēlāk arī 5-2.

Tomēr latvietis spēja lauzt cīņas gaitu. Viņš uzvarēja nākamo geimu pie savas serves un nākamajā arī pirmoreiz cīņā lauzt pretinieka servi, pietuvojoties līdz 4-5. Saspringtā seta desmitajā geimā tomēr Gulbim izdevās uzvarēt, bet pēc tam viņš bija pārāks vēl divos geimos, triumfējot ar 7-5. Līdz ar to latvietis uzvarēja pēdējos piecos otrā seta geimos.

Trešā seta otrajā geimā Gulbis sekmīgi aizstāvēja trīs breikbumbas, tomēr uzreiz pēc tam pilnībā lauza cīņas gaitu, atkal uzvarēja piecus geimus pēc kārtas un noslēdza maču savā labā. Mačs ilga vairāk nekā divas stundas.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnījis 20 ATP ranga punktus.

ATP pasaules rangā Gulbis pašlaik ieņem 67.vietu, bet Haiders-Maurers atrodas 149.pozīcijā un dalībai pamatsacensībās bija saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Šī abiem tenisistiem bija pirmā tikšanās reize.

Otrajā kārtā Gulbis spēkosies ar Rožeriu Dutru Silvu no Brazīlijas, kura pretinieks Jans Hajeks no Čehijas pirmajā kārtā pārtrauca spēli pie sev nelabvēlīga rezultāta 1-4.

Gulbis šajā turnīrā izlikts ar septīto numuru, izsēto tenisistu vidū iekļūstot pēc ilgāka pārtraukuma.

Gulbis tagad šosezon uzvarējis 12 no 25 aizvadītajiem ATP mačiem, turklāt viņš nespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

Aizvadītajā gadā šajā nedēļā Gulbis startēja Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kurā tika pie sava otrā ATP vienspēļu titula karjerā. Līdz ar to viņam šogad jāaizstāv 250 pasaules ranga punkti, kas neveiksmīga snieguma gadījumā liks atkal piedzīvot ievērojamu kritienu rangā.

Ja Gulbis būtu piekāpies Haideram-Maureram, viņš nākamās nedēļas ATP rangā atkristu uz aptuveni 120.vietu, bet tagad tik sāpīgs kritiens noteikti netiks piedzīvots.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Gštādes "ATP World Tour 250" turnīrā, kurā tika līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!