Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šodien aizvada lietus dēļ pārcelto Šveicē notiekošā Gštādes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas maču, kamēr Anastasija Sevastova izspēlē Zviedrijā notiekošo Bostades WTA "International" sacensību otro kārtu.

Plānots, ka vispirms šodien laukumā dosies Gulbis, kurš uz Gštādes turnīra centrālā laukuma plkst.11.30 pēc Latvijas laika uzsāks cīņu pret kvalifikāciju pārvarējušo vācieti Danielu Brandsu. Gulbja un Brandsa cīņai vajadzēja notikt jau otrdienas pēcpusdienā, tomēr pārlieku stiprā lietus dēļ tas un vēl citi mači tika pārcelts uz šodienu.

Savukārt Sevastovai Bostadē arī uz centrālā laukuma ieplānots mačs pret krievieti Jeļizavetu Kuļičkovu, un tas varētu sākties ap plkst.15 pēc Latvijas laika.

Gulbis pasaules rangā pašlaik atrodas 313.vietā. Latvijas tenisists kopš pērnā gada augusta cīnījies ar veselības problēmām un Gštādes turnīrā viņš var piedalīties ar aizsargāto rangu.

Tikmēr Brandss šobrīd rangā ir 205. pozīcijā, bet uzvarējis Gulbi abos iepriekšējos savstarpējos mačos - pirmoreiz viņi tikās vēl 2005. gadā "Satellites" sērijas sacensībās, bet 2012.gadā Brandss pārspēja latvieti "Challenger" sērijas turnīra finālā Ekentālā.

Otrajā kārtā dueļa uzvarētājam būs jātiekas ar sacensību piekto numuru Paolo Lorenci (ATP 36.) no Itālijas vai "wild card" saņēmušo šveicieti Marko Kjudinelli (ATP 214.).

Gštādes ATP World Tour 250" turnīrā, kas notiek uz māla seguma kortiem, ar pirmo numuru izlikts beļģis Dāvids Gofēns. Pērn turnīrā uzvarēja spāņu tenisists Felisiano Lopess, kurš šogad izlikts ar trešo numuru.

Tikmēr ar otro numuru izliktās Sevastovas otrās kārtas pretiniece Bostades turnīrā būs pasaules ranga 164. vietas īpašniece Kuļičkova. Kā zināms, Latvijas tenisiste pašlaik ir planētas 17. rakete, kas ir viņas karjeras rekords.

Sevastova iepriekšējos divus zaudējumus, kā arī trīs no pēdējām četrām neveiksmēm piedzīvojusi pret tenisistēm, kuras spēles brīdī atradušās ārpus ranga pirmā simtnieka, kur pašlaik ir arī Kuļičkova. Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav spēkojušās.

Bostādē notiek sezonas pēdējais WTA līmeņa turnīrs uz māla seguma.

Sevastova Bostades turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1 sagrāva citu Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu, par to nopelnot 30 WTA ranga punktus. 18 gadus vecā Bļinkova pasaules rangā atrodas 115. vietā. Pēc Sevastovas pirmdienas mača sāka ievērojami līt, kas dienas turpinājumā neļāva aizvadīt vairs nevienu maču.

Tikmēr Kuļičkova pirmajā kārtā ar 6-4, 4-6, 7-6 (7:5) otrdien pieveica tautieti Jekaterinu Aleksandrovu, kura ir planētas 88. rakete.

Savas neilgās karjeras laikā Kuļičkova ar augstvērtīgiem sasniegumiem nav izcēlusies, jo ne pie vienas WTA trofejas krieviete nav tikusi, vien septiņas reizes bijusi labākā zemākas raudzes ITF sacensībās. Krievijas sportistes karjeras rekords pasaules rangā ir 87. vieta, ko viņa sasniedza pagājušā gada februārī.

2014. gada sākumā Kuļičkova kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta junioru uzvarētāju, turklāt ieguva šo pašu titulu arī dubultspēlēs. Šosezon kopumā viņa izcīnījusi 26 uzvaras 39 mačos, taču kopā skaitot WTA turnīru kvalifikāciju un ITF sacensības. Savukārt uz māla seguma viņai ir 14 panākumi 20 mačos.

Zīmīgi, ka vienu no ITF tituliem Kuļičkova ieguva pēc tam, kad finālā bija pieveikusi pašreizējo Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko. 2015. gada martā krieviete bija pārāka Ķīnā notikušā Cjuaņdžou ITF 50 000 sērijas turnīra finālā.

Nākamajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar sacensību septīto numuru Kateržinu Sinjakovu no Čehijas vai Nīderlandes pārstāvi Arantu Rusu.

Turnīrā Bostadē Sevastova piedalījās arī pērn, kad zaudēja otrajā kārtā. Sacensībās pirmais numurs šogad piešķirts dānietei Karolīnei Vozņacki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!