Foto: EPA/LETA
Latvijas vadošie tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova ir zaudējuši pozīcijas jaunākajos ATP un WTA rangos – Gulbim mīnus divas pozīcijas uz 24. vietu, Sevastova noslīdējusi vienu pozīciju zemāk un ir 37. vietā.

ATP rangu tabulas pirmais desmitnieks palicis bez izmaiņām – joprojām pasaules pirmās raketes godu saglabā spānis Rafaels Nadals, otrais ir Rodžers Federers un TOP10 noslēdz austrietis Jirgens Melcers.

Ernestu Gulbi jaunākajā rangu tabulā ir apsteidzis spānis Giljermo Garsija-Lopess, kurš pacēlies par trim pozīcijām no 26. uz 23. vietu, un horvāts Marins Ciličs, kurš savu situāciju uzlabojis par septiņām pozīcijām un ir 21. vietā.

Kārlis Lejnieks ir saglabājis savu pozīciju ATP rangā un ir 375. vietā, kāpums par vienu pozīciju ir Denisam Pavlovam (543. vieta), par četrām – Miķelim Lībietim (1365. vieta). Par 13 vietām ATP rangā ir noslīdējis Adrians Žguns (740. vieta), bet 49 pozīcijas zaudējis Andis Juška (380. vieta).

WTA sieviešu rangā pirmās raketes godā atgriezusies Karolīna Vozņacki, uz otro vietu nobīdot beļģieti Kimu Klijstersu. Citu izmaiņu labāko desmitniekā nav.

Anastasiju Sevastovu WTA rangā apsteigusi itāliete Roberta Vinči, ar kuru Latvijas tenisiste samainījusies vietām.

Pārējās Latvijas tenisistes savu situāciju WTA rangu tabulā ir uzlabojušas - Diāna Marcinkēviča pakāpusies par piecām vietām un ir 565. vietā, Līga Dekmeijere pacēlusies vienu pozīciju augstāk (616. vieta), Līnai Lileikītei kāpums par trim pozīcijām (1074. vieta), Jūlija Kuļibaba uzlabojusi savu situāciju par vienu vietu (1151. vieta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!