Foto: AP/Scanpix
Latvijas tenisists Ernests Gulbis ar uzvaru pār favorītu sestdien pārvarēja Dubaijas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmo kvalifikācijas kārtu.

ATP ranga 199.pozīcijā esošais Gulbis ar 6-4, 6-4 apspēlēja slovāku Lukāšu Lacko, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar pirmo numuru un pasaulē pašlaik atrodams 98.pozīcijā.

Gulbis jau mača pirmajā geimā lauza pretinieka servi. Kaut sestajā geimā arī viņš nenoturēja savu servi, uzreiz nākamajā geimā Gulbis revanšējās, vēlāk setu noslēdzot ar trešo setbumbu. Otrā seta pirmajā pusē Gulbis veiksmīgi atvairīja četras breikbumbas, bet devītajā geimā pats nobreikoja pretinieku "sausā" un nākamajā geimā droši izservēja maču.

Panākums latvietim devis desmit ATP ranga punktus. Izšķirošajā cīņā par vietu pamatturnīrā viņš tiksies ar ranga 129.vietā esošo itāli Stefāno Travaglju, kurš izlikts ar sesto numuru, vai 257.pozīcijā esošo Karimu Mohamedu Māmounu no Ēģiptes.

Gulbis sestdien otro reizi šosezon uzvarēja tenisistu no ranga pirmā simtnieka. Kā zināms, iepriekš šonedēļ viņš piedalījās Itālijā notiekošajā Bergāmo "Challenger" sērijas turnīrā, kurā zaudēja otrajā kārtā.

ATP turnīrā viņš piedalās otro reizi šosezon, iepriekš pārvarot kvalifikāciju un zaudējot pirmajā pamatturnīra cīņā Sofijas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā.

Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Gulbis jau ilgu laiku cīnījies ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 30 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!