Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisa pirmās raketes godu vismaz uz laiku zaudējušais Ernests Gulbis otrdien vēdera muskuļa traumas dēļ izstājās no Čehijas pilsētā Prostejovā notiekošā "Challenger" sērijas turnīra, atsaucot savu dalību otrās kārtas mačā.

Gulbis pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 6-4, 6-2 apspēlēja slovāku Norbertu Gombosu, kurš ir pasaules ranga 93.vietā un turnīrā bija izlikts ar septīto numuru.

Otrajā kārtā Gulbim vajadzēja tikties ar pieredzējušo spāni Tomiju Rovredo, kurš rangā atrodams 274.vietā. Tomēr traumas dēļ Latvijas tenisists šo cīņu nevarēs aizvadīt, līdz ar to Rovredo bez spēles sasniedzis turnīra ceturtdaļfinālu.

Prostejovā Gulbis spēlēja ar īpašo ielūgumu jeb "wild card", par pirmās kārtas pārvarēšanu nopelnot desmit ATP ranga punktus.

Pašlaik Gulbis ATP rangā ir 230.pozīcijā, tomēr tā kā pagājušajā nedēļā viņš zaudēja Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, nespējot aizstāvēt pērn gūtos punktus, nākamajā nedēļā viņš pasaules rangā atkritīs uz piektā simta beigām, zaudējot Latvijas pirmās raketes titulu.

Zīmīgi, ka Prostejovā sasniedzot ceturtdaļfinālu, Gulbis būtu saglabājis valsts pirmā numura godu, taču tagad tas nenotiks, jo nākamajā rangā par viņu augstāk būs Miķelis Lībietis.

Gulbim pēdējā laikā bijušas lielas problēmas ar veselību. Viņš februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, taču arī pēc tam sportistam veselības likstu dēļ nācās atteikties no dalības vairākos turnīros. Ja pirmajā šīs sezonas mačā latvietis spēja gūt uzvaru, nākamajos sešos dueļos viņš piedzīvoja zaudējumus, šo sēriju pārtraucot vien pirmdien.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!