Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pirmdien Vīnes ATP 500 punktu sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 3-6, 3-6 zaudēja francūzim Žilam Simonam.

Pasaules ranga 203. vietā esošajam Gulbim šī bija pirmā spēle pēc mēneša ilga pārtraukuma, tomēr viņam neizdevās pacīnīties par uzvaru. Ranga 74. numurs Simons visas spēles garumā kontrolēja notikumus kortā.

Gulbis jau spēles sākumā zaudēja serves geimu, bet tad Simons septītajā geimā vēl vairāk palielināja pārsvaru (5-2). Latvijas tenisists pēc tam arī lauza pretinieka servi, tomēr atspēlēties un izlīdzināt rezultātu šajā setā viņš nevarēja.

Otrais sets Gulbim iesākās vēl neveiksmīgāk, viņš atkal divas reizes zaudēja serves geimu un nonāca iedzinējos ar 1-5. Tomēr Gulbis Simonam neļāva ar tik graujošu rezultātu uzvarēt spēli, vienu breiku latvietis atspēlēja, taču nekas vairāk neizdevās.

Šī abiem tenisistiem bija trešā savstarpēja spēle, un tagad divas uzvaras ir Simona kontā.

Gulbis pēdējo reizi pamatturnīrā uzvaru izcīnīja ASV atklātajā tenisa čempionātā, bet pēc tam viņš pirmajā kārtā zaudēja Sanktpēterburgas un Orleānas turnīros. Tiesa, Sanktpēterburgā viņš pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā detalizēti aprakstīti notikumi kortā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!