Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sev neveiksmīgajā Maiami "ATP Masters 1000" turnīrā pirmdien cieta neveiksmi kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Gulbis, kurš ATP pasaules rangā šonedēļ ieņem 172.vietu, trīs setu cīņā ar 7-6 (7:3), 4-6, 0-6 atzina ukraiņa Serhija Stahovska pārākumu, kurš rangā atrodas 111.pozīcijā.

Pirmajā setā Gulbis sestajā geimā guva punktu pretinieka servē, pēc tam panākot 5-2 savā labā, tomēr devītajā geimā latvietis nespēja izservēt setu un uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā. Tajā labāks bija Latvijas sportists, kurš rezultātam esot 3:3, uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas.

Savukārt otrajā setā līdz desmitajam geimam dominēja servētāji un neviens no mača dalībniekiem nespēja tikt pie breika iespējām, taču tad Gulbis pie savas serves nokļuva iedzinējos ar 0:40, vienu setbumbu atspēlējot, tomēr setu zaudējot.

Tikmēr izšķirošajā setā Gulbis pirmajā geimā neizmantoja trīs breikbumbas, pēc tam zaudēja savu servi, bet mača pēdējos četros geimos vairs īstu cīņassparu nespēja izrādīt, lai gan vēl vienu breikbumbu viņš ieguva piektajā geimā.

Latvijas tenisists piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

Dalību Maiami turnīrā Gulbis noslēdza bez ATP punktu iegūšanas un šosezon neviena ATP turnīra pamatsacensībās vēl nav ticis.

Abiem tenisistiem šī bija devītā savstarpējā spēle karjerā un otrā šajā sezonā. Abi februāra pirmajā pusē tikās arī Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā, kad ar 6-7 (6:8), 7-5, 6-3 uzvarēja Gulbis, kuram tas joprojām ir vienīgais panākums šajā sezonā, kamēr tagad tenisistam ir trīs zaudējumu sērija. Latvijas tenisistam tā bija atgriešanās sacensību elitē pēc ilgstošas traumas ārstēšanas.

Gulbis marta sākumā piedzīvoja neveiksmi prestižā Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas mačā.

Maiami turnīrs Gulbim bijis diezgan neveiksmīgs, jo tikai vienreiz no septiņiem gadījumiem viņam izdevies pārvarēt pamatturnīra otro kārtu, turklāt tas izdevās debijas reizē 2008.gadā. Kopš tā laika viņam šajā turnīrā pamatsacensībās ir septiņu zaudējumu sērija.

Latvijas tenisista karjeras labākais rezultāts tika sasniegts pirms nepilniem trim gadiem, kad viņš aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam un iekļuva pasaules ranga labāko desmitniekā. Tiesa, kopš tā laika latvietis ar lielisku sniegumu nav priecējis un pasaules vadošo tenisistu vidū piedzīvojis ievērojamu kritumu.

Lai sasniegtu pamatturnīru Maiami, šoreiz jāpārvar vien divas kvalifikācijas kārtas. Stahovskis izšķirošajā kārtā tiksies ar moldāva Radu Albota un zviedra Elīasa Imera cīņas uzvarētāju.

Stahovskis pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet šosezon viņš tikai reizi spēlējis ATP turnīru pamatsacensībās, tiekot līdz otrajai kārtai Marseļā.

Maiami WTA "Premier" dāmu turnīra pamatsacensībās startēs abas Latvijas labākās tenisistes. Anastasija Sevastova dalību sāks no otrās kārtas, jo turnīrā ir starp izliktajām tenisistēm, bet Jeļena Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!