Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisa zvaigzne Ernests Gulbis, kurš atgriezies sacensību apritē pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, otrdien piedzīvoja zaudējumu prestižā Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas mačā.

Gulbis ar rezultātu 4-6, 6-7 (5:7) piekāpās no Krievijas nākušajam Kazahstānas pārstāvim Aleksandram Bubļikam.

Pirmajā setā domēja servētāji un katram no tenisistiem bija pa vienai breikbumbai. Gulbis savu iespēju septītajā geimā neizmantoja, bet Bubļiks pie tādas tika desmitajā geimā, kas vienlaicīgi bija arī setbumba, iespēju garām nelaižot.

Diametrāli pretējs bija otrais sets, kur pirmajos piecos geimos uzvarēja serves uzņēmēji. Pirmais šo sēriju pārtrauca Gulbis un izvirzījās vadībā ar 4-3, tomēr astotajā geimā Bubļiks izmantoja trešo breikbumbu, lauza trešo reizi setā latvieša servi un panāca 4-4.

Ļoti svarīgs bija desmitais geims, kad pie Gulbja serves Bubļiks panāca 15:40 un ieguva divas mačbumbas, tomēr latvietis tās ātri atspēlēja. Turklāt identisks scenārijs atkārtojās 12.geimā, kad atkal Bubļiks nespēja izmantot divas mačbumbas.

Sekojošajā taibreikā Bubļiks ar grūtībām, bet tomēr pierādīja savu pārspēku. Viņš ātri izvirzījās vadībā ar 3:0, Gulbis vēl panāca 3:3, bet pēc tam Bubļiks atkal uzvarēja trijās izspēlēs pēc kārtas, kas nozīmēja, ka viņam ir nākamās trīs mačbumbas. Ja pirmās divas Gulbim izdevās atspēlēt, nākamo, kas bija jau septītā spēlē, Bubļiks ar otro servi tomēr izmantoja un triumfēja 102 minūtes ilgušajā cīņā.

Gulbis ATP rangā atrodams 169.pozīcijā, bet Bubļiks atrodams 138.vietā. Latvietis turnīru noslēdza bez ATP ranga punktu nopelnīšanas.

Šī 28 gadus vecajam Gulbim un deviņus gadus jaunākajam Bublikam bija pirmā savstarpējā spēle. Lai iekļūtu pamatturnīrā, jāpārvar divas kvalifikācijas kārtas.

Gulbis pēc vairāk nekā pusgadu ilgas traumas ārstēšanas apritē atgriezās pirms pāris nedēļām, piedaloties Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra kvalifikācijā. Toreiz pirmajā mačā viņš guva trīs setu uzvaru, bet dienu vēlāk vēl vienā ilgā cīņā piedzīvoja neveiksmi.

Gulbis Indianvelsā startēja desmito reizi karjerā. Labākais sasniegums šeit viņam bija 2014.gadā, kad latvietis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet vēl gadu pirms tam, sākot no kvalifikācijas viņš uzvarēja piecos mačos. Tikmēr pērn latvietis cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā, kas nozīmē, ka šoreiz viņam dzēsīsies tikai desmit punkti.

Pēc divām nedēļām identiskas kategorijas turnīrs risināsies Maiami, bet tajā Gulbis allaž startējis ļoti neveiksmīgi, karjeras laikā uzvarot tikai vienā spēlē.

Tikmēr Bubļiks šogad pārvarēja Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikāciju un aizkļuva līdz pamatturnīra otrajai kārtai, turklāt pirmajā kārtā tika uzveikts spēcīgais francūzis Luka Puī. Februāra beigās viņš triumfēja Meksikā notikušajā Morelosas "Challenger" turnīrā, kas pagājušajā nedēļā ļāva pasaules rangā pakāpties līdz 137.pozīcijai, sasniedzot jaunu rekordu.

Paralēli notiekošajā Indianvelsas WTA "Premier" turnīrā dāmām piedalīsies arī abas Latvijas tenisa zvaigznes. Aļona Ostapenko pirmajā kārtā spēkosies ar Melnkalnes sportisti Danku Koviniču, kurai pirms nedēļas Akapulko WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā atdeva vien četrus geimus, bet Anastasija Sevastova izlikta ar 22.numuru, kas pirmo kārtu devis brīvu. Otrajā kārtā Latvijas tenisiste spēkosies ar šveicietes Viktorijas Golubičas un amerikānietes Lorēnas Deivisas dueļa uzvarētāju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!