Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis vienu vietu un tagad atrodas 39.pozīcijā.

Gulbja kontā vienspēļu rangā pašlaik ir 1026 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā nedēļā.

Pagājušajā nedēļā Gulbis turnīros nepiedalījās, bet jau pirmdien viņam plānots sākt dalību Vimbldonas čempionātā, sacenšoties ar francūzi Eduāru Rožē-Vaselēnu, kurš šonedēļ rangā atkritis par četrām vietām uz 71.pozīciju.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška zaudējis četras vietas un ieņem 439.pozīciju, Mārtiņš Podžus pakāpies par 17 pozīcijām un ieņem 754.vietu, kas ir augstākā viņa karjerā, bet Deniss Pavlovs, kurš aktīvo karjeru beidzis, zaudējis vēl 63 vietas un ieņem 1186.pozīciju.

Vēl ATP vienspēļu rangā 1442.vietā atrodas Miķelis Lībietis, Krišjānis Stabiņš ieņem 1454.vietu, Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis pakāpies par 388 pozīcijām uz 1548.vietu, bet Oskars Vaskis un Arkādijs Slobodkins ierindojas attiecīgi 1595. un 1824.pozīcijā.

Ranga pirmajā desmitniekā pirms Vimbldonas čempionāta sākuma izmaiņas nav notikušas.

Pirmais rangā joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, kurš Francijas atklātajā čempionātā nepārvarēja pusfinālu, bet otro vietu ieņem brits Endijs Marejs, kurš traumas dēļ prestižajās sacensībās nestartēja. Savukārt trešais ir slavenais šveicietis Rodžers Federers.

Ceturtais rangā ir Francijas atklātā čempionāta finālists Davids Ferrers no Spānijas, bet piektais ir sacensību uzvarētājs Rafaels Nadals no Spānijas. Sestais ATP rangā joprojām ir Deivisa kausa ieguvējs Čehijas izlases sastāvā Tomašs Berdihs, kuram seko Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas un argentīnietis Huans Martins del Potro. Devītais ir Rišārs Gaskē no Francijas, bet pirmo desmitnieku noslēdz šveicietis Staņislass Vavrinka.

Pagājušajā nedēļā par ATP tūres 250 punktu sērijas turnīru uzvarētājiem Hertogenbošā un Īstbornā kļuva Francijas pārstāvis Nikolā Maī un spānis Felisiano Lopess. Īpaši pieminēšanas vērts ir augumā raženais Maī, kurš 31 gada vecumā tika pie sava pirmā ATP titula karjerā. Pēc panākumiem Lopess pakāpies par septiņām pozīcijām uz 32.vietu, apsteidzot arī Gulbi, bet Maī pakāpies par 116 pozīcijām uz 124.vietu.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis zaudējis vienu vietu un tagad atrodas 28.pozīcijā.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš zaudējis divas pozīcijas un ir 466.vietā, savukārt Gulbis atkāpies par septiņām vietām un ieņem 768.pozīciju.

Vaskis, kurš pagājušā gada augustā dubultspēļu rangā atgriezās pēc 11 gadu pārtraukuma, atrodas 1263.pozīcijā, Lībietis ieņem 1304.vietu, Pavlovs atrodas 1509.vietā, bet dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži dala 1613.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!