Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošā tenisista Ernesta Gulbja pretinieks nākamnedēļ gaidāmā Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā Džons Isners no ASV sasniedzis savā dzimtenē notiekošā Hjūstonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālu.

Ar piekto numuru izliktais Isners aizvadītajā pusfināla spēlē uzvarēja argentīnieti Huanu Monako, kurš bija izlikts ar trešo numuru, gūstot virsroku ar rezultātu 1-6, 6-4, 6-4.

Šis mačs bija pagājušā gada turnīra fināla atkārtojums, kurā augumā raženais Isners revanšējās par pērn piedzīvoto zaudējumu.

Karjeras laikā 27 gadus vecais Isners izcīnījis piecus ATP raudzes titulus, bet svētdien gaidāmais fināls viņam būs 13.karjerā.

Izšķirošajā mačā amerikāņa pretinieks būs ar pirmo numuru izliktais spānis Nikolass Almagro, kurš pusfinālā ar 6-2, 6-1 sagrāva citu mājinieku Raienu Viljamsu.

Šobrīd ATP pasaules rangā Gulbis ieņem 56.vietu, bet Isners atrodas 23.pozīcijā un dalībai Montekarlo turnīrā saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card". Pirms iesaistīšanās Montekarlo turnīrā amerikānim būs jāveic pārlidojums no ASV.

Abi tenisisti, kuriem ir spēcīga serve, līdz šim savā starpā tikušies vienu reizi, kad 2008.gada Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā Gulbis bija pārāks ar rezultātu 7-5, 7-5, 6-7 (3:7), 7-6 (8:6).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!