Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim trešdien laika apstākļu dēļ neizdosies aizvadīt Austrijas pilsētā Kicbīelē notiekošā "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas maču ar Rožeriu Dutru Silvu no Brazīlijas.

Lietus piespiedis šo maču pārcelt uz ceturtdienu. Tas ieplānots kā pirmais otrajā kortā un sāksies plkst.12 pēc Latvijas laika.

Savukārt neilgi pēc šīs cīņas noslēguma uzvarētājam uz tā paša korta būs jāaizvada arī ceturtdaļfināla mačs.

ATP pasaules rangā Gulbis pašlaik ieņem 67.vietu, bet Dutru Silva atrodas 107.pozīcijā.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā nav tikušies.

Ceturtdaļfinālā šī dueļa uzvarētāju gaidīs mačs ar spāni Alvertu Ramosu, kurš izlikts ar ceturto numuru, vai Filipo Volandri no Itālijas. Arī šis mačs trešdien netika uzsākts.

Kā ziņots, otrdien notikušajā pirmās kārtas mačā Gulbis ar rezultātu 2-6, 7-5, 6-1 pārspēja mājinieku Andrēasu Haideru-Maureru, otrajā setā spējot atspēlēties no rezultāta 2-5.

Savukārt Dutru Silvu pretinieks Jans Hajeks no Čehijas pirmajā kārtā slimības dēļ pārtrauca spēli pie sev nelabvēlīga rezultāta 1-4.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnījis 20 ATP ranga punktus.

Gulbis šajā turnīrā izlikts ar septīto numuru, izsēto tenisistu vidū iekļūstot pēc ilgāka pārtraukuma.

Gulbis tagad šosezon uzvarējis 12 no 25 aizvadītajiem ATP mačiem, turklāt viņš nespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

Aizvadītajā gadā šajā nedēļā Gulbis startēja Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kurā tika pie sava otrā ATP vienspēļu titula karjerā. Līdz ar to viņam šogad jāaizstāv 250 pasaules ranga punkti, kas neveiksmīga snieguma gadījumā liks atkal piedzīvot ievērojamu kritienu rangā.

Ja Gulbis būtu piekāpies Haideram-Maureram, viņš nākamās nedēļas ATP rangā atkristu uz aptuveni 120.vietu, bet tagad tik sāpīgs kritiens noteikti netiks piedzīvots.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Gštādes "ATP World Tour 250" turnīrā, kurā tika līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!