Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošajam tenisistam Ernestam Gulbim nekad nav patīkami gūt uzvaru pēc pretinieka traumas, kā viņam tas gadījās sestdien Francijas atklātā čempionāta trešās kārtas duelī pret francūzi Žo Vilfridu Tsongu, norādīja latvietis.

Jau vēstīts, ka sestdien Gulbis pirmajā setā atradās iedzinējos ar 2-5, kad Tsonga no tālākas cīņas izstājās cirkšņa savainojuma dēļ.

"Ļoti dīvains mačs. Nekad nav patīkami gūt uzvaru šādā veidā, man ir žēl Tsongas. Par pašu spēli nav nekā daudz ko teikt, jo aizvadījām tikai tās sākumu. Tobrīd pamazām tikai sāku iejusties un sajust centrālā laukuma atmosfēru. Neesmu tajā bijis pāris gadus," turnīra rīkotājiem norādīja Gulbis.

Latvijas labākais tenisists nevienā "Grand Slam" turnīrā līdz ceturtajai kārtai nebija ticis kopš 2014. gada, kad viņam Francijas atklātajā čempionātā izdevās aizspēlēties līdz pusfinālam.

"Neko īpašu saistībā ar tikšanu tik tālu nejūtu, izņemot to, ka man šādi uzvarēt spēles nepatīk. Tomēr, ja noliekam to pie malas, esmu apmierināts. Otrās kārtas maču pret Žuau Sousu aizvadīju tiešām labi," uzsvēra latvietis.

Tikmēr Tsonga norādīja, ka viņš spēlē pret Gulbi sāpes sajutis jau pašā cīņas sākumā.

"Kad izgāju kortā, jutos tiešām labi. Pirmajā geimā es paslīdēju un jutu ļoti lielas sāpes savā augšstilbā. Pēc tam nodomāju, ka tā varbūt ir tikai tāda brīdinājuma zīme. Cīņu turpināju, taču kļuva arvien sāpīgāk un sāpīgāk. Rezultātam esot 4-2, šķita, ka mani visu laiku kāds dur ar nazi. Zināju, ka mačs man līdz ar to ir beidzies, jo nebija iespējams šādi turpināt spēli," sacīja mājinieks Tsonga, kurš piebilda, ka Francijas atklātajā čempionātā piedalījies ar iepriekš neizārstētu savainojumu.

"Spēlēt atsāku pārāk agri, taču vēlējos piedalīties šajā turnīrā. Negribēju izkārt balto karogu pirms Francijas atklātā čempionāta sākuma. Šīs sacensības ir iemesls, kāpēc katru dienu cīnījos un spēlēju ar visu sirdi. Esmu ļoti sarūgtināts, ka man jāizstājas," izteicās Tsonga.

Turnīra astotdaļfinālā Gulbim būs jātiekas ar Beļģijas tenisistu Dāvidu Gofēnu (ATP 13.), kurš sestdien vēlāk trešās kārtas mačā piecu setu cīņā ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-3, 4-6, 6-2 pārspēja spāni Nikolasu Almagro (ATP 49.).

Par astotdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 180 ATP pasaules ranga punktus, kas viņam nākamajā reitingā ļaus krietni uzlabot savu pozīciju.

Francijas atklātajā čempionātā Gulbis piedalās desmito reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!