Foto: AP/Scanpix
WTA ranga piektās vietas īpašniece Simona Halepa (titulbildē) zinājusi, ka viņas konkurente Bukarestes WTA "International" sērijas turnīra finālā Anastasija Sevastova ir neparocīga pretiniece un nebija gaidījusi tik pārliecinošu uzvaru, pēc panākuma atzina rumāniete.

Jau vēstīts, ka Halepa ar 6-0, 6-0 sagrāva Latvijas tenisisti Sevastovu, kura rangā atrodama 66.pozīcijā, bet nākamnedēļ iekļūs starp planētas 50 labākajām tenisistēm.

"Halepa šodien pierādīja to, ka patiešām ir viena no labākajām tenisistēm pasaulē," teica Latvijas tenisiste.

Līdzīga sagrāve WTA turnīru finālos nebija pieredzēta kopš 2013. gada, kad Sidnejas WTA "Inernational" finālā poliete Agņeška Radvaņska ar 6-0, 6-0 sakāva slovākieti Dominiku Cibulkovu.

Svētdien piedzīvotais zaudējums Sevastovai bija smagākais viņas karjerā.

"Vēlos pateikties savam trenerim, kurš pie rezultāta 0-5 deva vērtīgus padomus," jokoja Sevastova.

Tikmēr Halepa izteica šaubas, ka nākotnē izdosies izcīnīt tik pārliecinošu uzvaru kādā no WTA turnīriem.

"Zināju, ka viņa ir neparocīga pretiniece. Nekad nebiju domājusi, ka izdosies šādi uzvarēt. Šodien biju noturīgāka par Sevastovu, cīnījos par katru bumbu, biju agresīva un spēju ātri gūt punktus," komentēja Halepa.

Halepa 24 gadu vecumā pašlaik ir viena no vadošajām tenisistēm pasaulē, kurai gan karjeras laikā vēl nav izdevies uzvarēt nevienā "Grand Slam" turnīrā. Rumānietes rekords pasaules rangā ir otrā vieta, ko viņa sasniedza 2014.gada augustā, bet kopumā viņa spējusi tikt pie 13 WTA raudzes trofejām. Ražīgākais gads viņai bija 2013., kad sportisti izcīnīja sešus WTA titulus.

"Šo spēli nevaru salīdzināt ar nevienu citu, tās ir neaprakstāmas sajūtas, kad izcīnīta uzvara savu skatītāju priekšā. Biju stipra, pārliecināta un nesalaužama jau no spēles sākumā. Nekad neaizmirsīšu šo dienu," atzīmēja Halepa.

Nākamnedēļ Sevastova Zviedrijā uzsāks Bostades WTA "International" sērijas turnīru, kura pirmajā kārtā spēkosies ar igaunieti Aneti Kontaveitu.

Sevastova profesionālajā tenisā atgriezās pagājušā gada sākumā, vispirms piedaloties zemākās raudzes ITF turnīros, taču spēja izlauzt ceļu uz eliti. Pirms mēneša Latvijas pārstāve pirmoreiz kopš karjeras atsākšanas sasniedza WTA turnīra finālu, tiekot līdz titula mačam Maljorkas WTA "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!