Foto: AP/Scanpix
Rumāņu tenisiste Simona Halepa uzskata, ka viņai nav, ko nožēlot, pēc sāpīgā zaudējuma uzlecošajai Latvijas zvaigznei Aļonai Ostapenko Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra finālā.

Kā vēstīts, sezonas otrā "Grand Slam" turnīra titula cīņā vien 20 gadus vecā Latvijas tenisiste sestdien ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja spēcīgo Halepu, kura uzvaras gadījumā būtu kļuvusi par pasaules ranga līderi.

Šis kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē.

"Es nedomāju, ka šodien kaut ko izdarīju pārāk nepareizi," pēcspēles preses konferencē teica Halepa. "Domāju, ka spēlēju normāli. Es spēlēju labi."

Halepa šī turnīra finālā zaudēja otro reizi, jo 2014.gadā piekāpās arī krievietei Marijai Šarapovai.

"Viņa spēlēja tiešām labi, visu cieņu. Viņa sita ļoti spēcīgi. Dažbrīd jutos kā skatītāja. Viņa bija pelnījusi uzvaru," teica Halepa. "Šis man ir smags brīdis, tomēr ceru, ka ar laiku tas pazudīs. Es turpināšu strādāt, jo tiešām vēlos atkārtot šajā turnīrā paveikto."

"Es biju ļoti tuvu, lai iegūtu savu pirmo "Grand Slam" titulu un arī kļūtu par pasaules ranga līderi, tāpēc biju nedaudz emocionāla," teica rumāniete. "Finālā pirms trim gadiem tas man bija kaut kas jauns. Šis zaudējums ļoti sāp, tāpēc vajadzīgs laiks, lai sāpes zustu."

Triumfējot turnīrā, Ostapenko nopelnīja 2000 WTA ranga punktus un nākamajā nedēļā pasaules rangā pakāpsies uz 12. vietu. Pirms šī turnīra viņa rangā bija vien 47.pozīcijā. Viņa tagad arī sasniegs Latvijas dāmu tenisistu rekordu, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13. pozīcijai.

Zīmīgi, ka nākamnedēļ ranga labāko divdesmitniekā būs divas Latvijas tenisistes, 19. vietu ieņemot Anastasijai Sevastovai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!