Foto: AP/Scanpix
Igaunijas labākā tenisiste Kaija Kanepi otrdien cieta neveiksmi Vimbldonas čempionāta sieviešu vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālā.

Igaunijas labākā tenisiste Kaija Kanepi otrdien cieta neveiksmi Vimbldonas čempionāta sieviešu vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālā. Tāpat kļuva zināms, ka Vimbldonā kāda tenisiste tiks pie sava pirmā "Grand Slam" titula, jo neviena no četrām pusfinālistēm līdz šādam sasniegumam vēl nav aizsniegusies.

WTA ranga 46.vietā esošā Kanepi ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās vācietei Sabīnei Liziki, kura turnīrā izlikta ar 23.numuru.

Kanepi Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālu pirmoreiz sasniedza 2010.gadā, tomēr abas reizes cietusi neveiksmi. Savukārt Liziki Vimbldonas ceturtdaļfinālu sasniegusi ceturto reizi piecu gadu laikā un otro reizi iekļuvusi labāko četriniekā. Pēc cīņas Liziki atzina, ka tieši šī lielā ceturtdaļfināla pieredze viņai arī palīdzējusi tikt pie uzvaras.

Kā ziņots, ceturtās kārtas mačā pirmdien Liziki sensacionāli pārspēja WTA ranga līderi Serēnu Viljamsu, pārtraucot pretinieces 34 uzvaru sēriju.

Vimbldonā savas karjeras laikā Liziki tikusi pie 18 uzvarām un cietusi vien četras neveiksmes, bet pārējos trijos "Grand Slam" turnīros viņas uzvaru un zaudējumu attiecība ir 16:15.

Mačā par vietu finālā Liziki ceturtdien tiksies ar potenciāli pašreizējo galveno favorīti Agņešku Radvansku no Polijas. Ar ceturto numuru izliktā Radvanska ļoti saspringtā ceturtdaļfināla cīņā ar 7-6 (7:5), 4-6, 6-2 pieveica sacensību sesto raketi Na Li no Ķīnas.

Cīņas pirmajā setā Li bija četras setbumbas, tomēr viņa nevienu no tām neizmantoja un taibreikā jau nedaudz pārāka bija poliete. Uzreiz pēc pirmā seta beigām sāka smidzināt lietus, kas maču uz 15 minūtēm pārtrauca. Otrais sets turpinājās ļoti saspringtā cīņā un tajā tomēr nedaudz veiksmīgāka bija Li.

Pirms trešā seta jau Radvanska pieprasīja medicīnisko pārtraukumu un pēc tam atkal spēlēja sekmīgāk, panākot 2-0 savā labā. Turpinājumā atkal tiesnešiem nācās pārtraukt spēli lietus dēļ un mačs atsākās vien pēc tam, kad bija aizvērts jumts. Kaut cīņa turpinājās ļoti sīva, Radvanska bija sekmīgāka izšķirošajos brīžos, panākot 5-1 un arī iegūstot pirmo mačbumbu, kas gan netika izmantota. Pēc zaudējuma septītajā geimā Radvanskai bija nepieciešama kājas masāža un bija redzams, ka viņai ir smagi spēlēt, tomēr tas neliedza dramatiskā cīņā triumfēt - nākamais geims ilga desmit minūtes un Radvanska ar astoto mačbumbu tomēr spēja salauzt ķīnietes pretestību.

Mačs ilga divas stundas un 43 minūtes.

Radvanska ceturtdaļfinālā spējusi iekļūt visos trijos šī gada "Grand Slam" turnīros, bet Vimbldonā viņa otro reizi sasniegusi pusfinālu - pērn finālā tika zaudēts Serēnai Viljamsai. Savukārt Li Vimbldonas ceturtdaļfinālu bija sasniegusi trešo reizi karjerā, bet viņas lielākais panākums joprojām ir triumfs 2011.gada Francijas atklātajā čempionātā.

Otrajā pusfināla francūziete Mariona Bartolī spēkosies ar 27 gadus veco beļģieti Kirstenu Flipkensu, kura jau tagad tikusi pie neapšaubāmi lielākā sasnieguma karjerā.

Sacensību 15.rakete Bartolī ar 6-4, 7-5 uzveica jauno amerikānieti Sloeinu Stīvensu.

Pēc ļoti līdzīgi aizvadīta pirmā seta, kurā ilgstoši netika veikts neviens breiks, mačs uz divām ar pusi stundām lietus dēļ tika pārtraukts pie rezultāta 5-4 un 40:40 Bartolī labā. Pēc spēles atsākšanās Bartolī uzvarēja nākamajās divās izspēlēs, kas deva pirmo breiku cīņā un arī triumfu setā.

Otrā seta pirmajā geimā Bartolī lauza pretinieces servi, bet nākamajos astoņos geimos pēc kārtas uzvarēja serves pieņēmēja. Tomēr desmitajā geimā Stīvensai izdevās šo sistēmu lauzt un panākt 5-5. Turpinājumā gan atkal pārliecinošāk nospēlēja pieredzējušākā Bartolī, esot pārāka ar 7-5.

Pusfinālā Bartolī cerēs vismaz atkārtot 2007.gada sasniegumu, kad jau cīnījās finālā. Savukārt talantīgā Stīvensa šogad jau spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā.

Tikmēr visnegaidītāk pusfinālu sasniegusi Flipkensa, jo līdz šim savā karjerā pieredzējušā beļģiete ar lieliem panākumiem nevar lepoties. Sacensību divdesmitā rakete ceturtdaļfinālā ar 4-6, 6-3, 6-4 pieveica ar astoto numuru izlikto čehieti Petru Kvitovu, kura Vimbldonā triumfēja 2011.gadā.

Zīmīgi, ka Kvitova joprojām ir vienīgā pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados dzimusī tenisiste, kura spējusi uzvarēt kādā "Grand Slam" turnīrā.

Savukārt Flipkensa līdz pat šī gada sākumam ne reizi nebija tikusi tālāk par "Grand Slam" turnīru trešo kārtu. Šī gada sākumā Austrālijā viņa sasniedza ceturto kārtu, bet Vimbldonā tagad šo sasniegumu vēl ievērojamāk uzlabojusi.

Trešdien ceturtdaļfināla cīņas aizvadīs vīrieši.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!