Foto: AFP/Scanpix

Itālijas tenisiste Flavija Peneta sestdien ASV atklātajā čempionātā pirmo reizi karjerā izcīnīja "Grand Slam" titulu.

Ar 26.numuru izliktā Peneta finālā ar 7-6 (7:4), 6-2 uzveica savu tautieti Robertu Vinči, kura WTA rangā ieņem 43.vietu.

"Šis ir veids, kā es patiešām vēlētos pateikt ardievas tenisam. Esmu neizsakāmi laimīga," pēc fināla atzina Peneta.

Līdz ar panākumu, Peneta 33 gadu vecumā kļuva par visvecāko "Grand Slam" titulu izcīnījušo sportisti atklātajā ērā.

Tāpat Peneta no visām čempionēm ir aizvadījusi visvairāk turnīrus līdz sava pirmā titula sasniegšanai. Lai izcīnītu savu pirmo "Grand Slam" titulu viņai bija jāaizvada 49 pamatturnīri.

Šis fināls vēsturē iegājis arī ar to, ka atklātās ēras laikā tas ir pirmais "Grand Slam" izšķirošais mačs, kurā piedalās dalībnieces, kuras turnīrā izsētas ar 26.numuru vai zemāk.

Peneta ASV atklātā čempiona pusfinālu sasniedza arī aizpērn, kad cīņā par vietu finālā piekāpās baltkrievietei Viktorijai Azarenkai.

Pirms tam "Grand Slam" vienspēļu finālos bija tikušas tikai divas itālietes. Pirms pieciem un četriem gadiem Francijā to iespēja Frančeska Skavione, bet gadu vēlāk finālā iekļuva arī Sāra Errani.

Kā zināms, pusfinālā Peneta ar 6-1, 6-3 pieveica pasaules otro raketi Simonu Halepu no Rumānijas.

Savukārt Vinči ar 2-6, 6-4, 6-4 uzveica pasaules pirmo raketi Serēnu Viljamsu, liedzot amerikānietei izcīnīt ceturto "Grand Slam" titulu kalendārā gada laikā.

Uzvarot Viljamsu, Vinči kļuva tikai par otro tenisisti, kurai izdevies atturēt savu pretinieci no kalendārā "Grand Slam" izcīnīšanas. Pirms 21 gada Austrālijas atklātajā čempionātā tas izdevās čehietei Helēnai Sukovai, kura pusfinālā uzveica Martinu Navrātilovu.

Līdz šī gada fināla sasniegšanai augstākais sasniegums karjerā Vinči bija divi ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfināli, kuros iekļūts 2012.gadā un aizpērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!