Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas tenisistu savstarpējā cīņā Lielupes "Future" sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību ceturtdaļfinālā ceturtdien Andis Juška pārspēja Denisu Pavlovu.

Aizvadītajā cīņā ar pirmo numuru izliktais Juška, kurš ATP pasaules rangā šobrīd ieņem 389.pozīciju, izrādījās pārāks ar rezultātu 7-5, 6-0.

Turnīra sestā rakete Pavlovs ATP rangā atrodas 624.vietā.

Par iekļūšanu pusfinālā Juška nopelnījis sešus ranga punktus, bet Pavlovs dalību sacensībās noslēdza ar diviem ATP vienspēļu ranga punktiem.

Juškas pretinieks pusfinālā būs ar ceturto numuru izliktais itālis Roberto Markora, kurš ATP rangā ieņem 547.pozīciju.

Jau vēstīts, ka līdz vienspēļu sacensību otrajai kārtai iepriekš tika Oskars Vaskis un Arkādijs Slobodkins. Abi tenisisti tikuši pie viena ranga punkta, kas Slobodkinam bija pirmais karjerā, bet Vaskim ļaus atgriezties ATP vienspēļu rangā pirmo reizi kopš 2010.gada jūlija.

Tikmēr dubultspēļu sacensību pusfinālā ceturtdien tikās ar pirmo numuru izliktie Juška/Pavlovs, kā arī Miķelis Lībietis un Vaskis. Negaidītu uzvaru spēja izcīnīt Lībietis/Vaskis, triumfējot ar 2-6, 6-4, 10:6.

Par iekļūšanu finālā Lībietis un Vaskis nopelnījuši pa desmit dubultspēļu ranga punktiem. 32 gadus vecajam Vaskim tas ļaus atgriezties rangā pirmo reizi kopš 2001.gada.

Savukārt Juška/Pavlovs dalību sacensībās noslēdza ar sešiem ATP dubultspēļu ranga punktiem.

Latviešu pretinieki finālā būs ar otro numuru izliktie itāļi Džamarko Mikolani un Džiordžio Portaluri.

Iepriekš ceturtdaļfinālu dubultspēlēs spēja sasniegt Artūrs Lazdiņš, kurš spēlēja pārī ar krievu Valentīnu Bazunovu. Lazdiņš dalību turnīrā noslēdza bez izcīnītiem ATP dubultspēļu ranga punktiem, jo tos "Future" turnīros piešķir tikai no pusfināla sasniegšanas.

Jau vēstīts, ka vienspēļu turnīra kvalifikācijā kopā piedalījās 46 tenisisti, no kuriem 11 bija Latvijas pārstāvji. Divas vai trīs turnīra kārtas (atkarībā no izlozes) bija pa spēkam pārvarēt tikai Vaskim, kamēr Krišjānim Stabiņam, Normundam Čubim, Reinim Bucenam, Jānim Skroderim, Jānim Mellupam, Pāvelam Grigorjevam, Deividam Jukšam, Davidam Virabjanam, Agrim Kolomicevam un Mārim Šipkovam cīņa par vienspēļu reitinga punktiem beidzās ātrāk.

Spēles tenisa centrā "Lielupe" katru dienu sāksies plkst.10. Tās iespējams apmeklēt bez maksas.

Turnīrs Jūrmalā ilgs līdz sestdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!