Foto: AP/Scanpix

Ķīnas tenisiste Na Li ceturtdien tika pie otrās uzvaras Sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīru - WTA "Tour Championships" - spēlēs.

Sacensībās ar ceturto numuru izliktā ķīniete baltās apakšgrupas mačā ar rezultātu 6-3, 2-6, 6-3 pieveica kādreizējo WTA ranga līderi Jeļenu Jankoviču no Serbijas, kura izlikta ar septīto numuru.

Maču sekmīgāk iesāka Li, panākot 3-0. Jankoviča vēl tika pie neizšķirta 3-3, tomēr pēc tam atkal trīs geimus pēc kārtas uzvarēja ķīniete, triumfējot pirmajā setā. Otrajā setā scenārijs bija līdzīgs, bet pretējs - Jankoviča panāca 2-0, Li vēl tika pie 2-2, bet pēc tam četros geimos pēc kārtas uzvarēja serbiete, kas deva panākumu ar 6-2.

Arī trešajā setā rezultāts vēl bija 3-3, tomēr pēc tam iniciatīvu pārņēma Li, triumfējot mačā.

Kā ziņots, pirmajos mačos Li ar 6-3, 7-6 (7:5) trešdien pārspēja itālieti Sāru Erani, bet Jankoviča ar 6-4, 6-3 uzveica baltkrievieti Viktoriju Azarenku, kura WTA rangā ieņem otro vietu.

Ja noslēdzošajās cīņās piektdien Azarenka pieveiks Li, bet Jankoviča pārspēs Erani, trim tenisistēm noslēgumā būs pa divām uzvarām, bet vismaz pašlaik labākas pozīcijas pār konkurentēm ieguvusi ķīniete.

Vēlāk ceturtdien notiks divas sarkanās apakšgrupas spēles, kurās poliete Agņeška Radvanska sacentīsies ar Angeliku Kerberi no Vācijas, bet WTA ranga līdere Serēna Viljamsa tiksies ar čehieti Petru Kvitovu.

Šajā grupā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Viljamsa, Kvitova izcīnījusi vienu uzvaru, bet Kerbere un Radvanska pašlaik ir bez panākumiem attiecīgi vienā un divos mačos.

Pēc viena apļa turnīriem katras apakšgrupas divas spēcīgākās tenisistes iekļūs pusfinālos. Būtiska nozīme apakšgrupu mačos ir arī aizvadīto setu skaitam, kas vēlāk var izšķirt vietu sadalījumu grupā. Pusfinālu uzvarētājas spēlēs finālā, bet mačs par trešo vietu netiks aizvadīts.

Pagājušā gada turnīra finālā Viljamsa ar 6-4, 6-3 uzvarēja krievieti Mariju Šarapovu, kura šoreiz nespēlē traumas dēļ. Iepriekš Viljamsa sezonas noslēguma sacensībās triumfējusi arī 2001. un 2009.gadā.

Pēc Stambulas turnīra Bulgārijas pilsētā Sofijā notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!