Foto: AP/Scanpix

No zaudējuma Francijas atklātā tenisa čempionāta trešajā kārtā sestdien neizdevās izvairīties ar piekto numuru izliktajai čehietei Petrai Kvitovai.

Kvitova trešās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:3), 1-6, 7-9 sīvā duelī piekāpās Krievijas tenisistei Svetlanai Kuzņecovai, kura šajā turnīrā izlikta ar 27.numuru.

Trešā seta vidū Kvitova bija nonākusi iedzinējos ar 3-4, tomēr spēja uzvarēt nākamos divus geimus un servēt par uzvaru mačā. Taču Kuzņecova atspēlējās un spraigā duelī sasniedza Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu.

Kuzņecova ir šī turnīra 2009.gada čempione.

Līdz ar Kvitovas zaudējumu Francijas atklātajā čempionātā nu vairs palikušas tikai divas no sešām galvenajām turnīra favorītēm.

Tikmēr pie uzvaras tikusi arī ar ceturto numuru izsētā rumāniete Simona Halepa, kura trešās kārtas mačā pārliecinoši ar 6-3, 6-0 apspēlēja Spānijas tenisisti Mariju Teresu Torro-Floru.

Līdz šim Halepa savas karjeras laikā ne reizi nebija varējusi sasniegt Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu.

Turpinājumā rumānietei būs jātiekas ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kurai turnīrā ticis 15.numurus. ASV tenisiste trešās kārtas mačā ar 6-3, 6-4 uzvarēja krievieti Jekaterinu Makarovu.

Vietu astotdaļfinālā vīriešu konkurencē sestdien nodrošināja pasaules piektā rakete spānis Davids Ferrers, kurš ar 6-2, 7-6 (7:2), 6-3 apspēlēja itāli Andreasu Sepi.

Ferrers savā karjerā ne reizi nav triumfējis kādā "Grand Slam" raudzes turnīrā.

Astotdaļfinālā Spānijas tenisists tiksies ar Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikas, kurš trešo kārtu pārvarēja pēc tam, kad viņa sāncensis Ivo Karlovičs no Horvātijas muguras problēmu dēļ bija spiests izstāties pēc pirmā seta, ko pats zaudēja ar 3-6.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!