Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kā arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ar uzvaru iesākuši Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīru Vīnē.

A grupas pirmajā spēlē latvieši sīvā cīņā, 50 minūtes ilgā mačā ar 2-1 (17:21, 21:19, 17:15) pārspēja čehus Ondržeju Perušiču/Dāvidu Švaineru.

Cīņā par grupas līderu godu Pļaviņam/Točam būs jātiekas ar amerikāņiem Nikolasu Lusenu/Filipu Dālhauseru, kuri savā pirmajā mačā ar 2-0 (24:22, 21:16) uzavrēja austriešus Jergu Vuclu/Simonu Frūbaueru.

Vēlāk sacensības iesāka arī otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri G grupas pirmajā spēlē ar 2-1 (19:21, 21:13, 15:9) uzvarēja beļģus Drīsu Kekelkorenu/Tomu van Valli. Uzvaru grupas pirmajā mačā izcīnīja arī Latvijas sportistu nākamie pretinieki, brazīlieši Vitors Gonsalvešs Felipe/Evandru Gonsalešs Oliveiru, kas ar 2-0 (24:22, 27:25) pārspēja vāciešus Jūliusu Toli/Klemensu Vikleru.

Kā ziņojām, trešdien Vīnes turnīra izslēgšanas spēlēm kvalificējās Latvijas pārstāves Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Vīne norisinās trešais un pēdējais Pasaules kausa tūres sezonas piecu zvaigžņu līmeņa turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!