Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisisti Jeļena Ostapenko, Anastasija Sevastova un Ernests Gulbis piektdien izlozē noskaidroja savus pirmos pretiniekus sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā, Vimbldonas tenisa čempionātā.

Ar 13. numuru izliktā Ostapenko sieviešu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar Aleksandru Sasnoviču no Baltkrievijas. Ostapenko WTA rangā ierindojas 14. pozīcijā, bet baltkrieviete ieņem 87. vietu.

Ostapenko un Sasnoviča iepriekš spēkojušās 2015. gadā, kad Sanktpēterburgas turnīrā Latvijas pārstāve izcīnīja uzvaru ar 1-6, 6-2, 6-4.

Latvijas otrā sieviešu tenisa rakete Anastasija Sevastova, kura izlikta ar 18. numuru, Vimbldonas čempionātu uzsāks ar dueli pret Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu. Sevastova pasaules rangā ieņem 19. vietu, bet viņas pretiniece – 43.

Arī Sevastova un Putinceva jau iepriekš tikušās. 2016. gadā Sevastova turnīrā Ķīnā nepabeidza spēli un zaudēja ar 1-6, 1-4.

Abas Latvijas tenisistes Vimbldonas čempionātā ielozētas "apakšējā zarā", bet savā starpā varētu tikties tikai pusfinālā.

Visbeidzot Latvijas tenisista Ernesta Gulbja pretinieks vīriešu vienspēļu pirmajā kārtā būs 36 gadus vecais Viktors Estrella Burgoss, kurš ATP rangā ierindojas 93. pozīcijā. Kā zināms, Gulbis savainojumu dēļ pasaules rangā noslīdējis līdz 576. vietai, bet Vimbldonā viņš piedalās ar aizsargāto rangu. Vieta pamatturnīrā viņam tika garantēta pēc Nikolasa Almagro atteikšanās spēlēt šajā "Grand Slam" turnīrā.

Gulbis un Estrella Burgoss savā starpā kortā nav tikušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!