Foto: DELFI
Latvijas U-14 meiteņu tenisa izlase trešdien piedzīvoja trešo zaudējumu Čehijā notiekošā pasaules junioru čempionātā, kura noslēgumā viņas cīnīsies par 13. vietu.

Apakšgrupu turnīra noslēgumā Latvijas jaunās tenisistes ar 1-2 atzina Slovākijas pārākumu.

Latvijas komandā uzvaru guva Kamilla Bartone, kura otrā vienspēlē ar 2-6, 6-3, 6-1 uzvarēja Romanu Čisovsku. Pirms tam, pirmajā vienspēlē Patrīcija Špaka ar 1-6, 1-6 zaudēja Ņinai Stankovskai, bet izšķiroājā dubultspēlē Špaka un Bartone ar 2-6, 7-5, 4:10 atzina Stankovskas un Saras Sučānkovas pārākumu.

Līz ar to Latvijas izlase apakšgrupu turnīru noslēdza pēdējā - ceturtajā vietā, jo pirms tam ar 0-3 zaudēja pērnā gada šī turnīra uzvarētājai Dienvidkorejai un ar 0-3 atzina arī ASV izlases pārākumu.

Par grupas uzvarētājām ar trīs uzvarām trīs mačos kļuva ASV, otrā ar diviem panākumiem palika Slovākija, bet Dienvidkoreja vienīgo uzvaru izcīnīja pret Latviju.

Ceturtdien Latvijas tenisistes cīņā par 13.līdz 16. vietu tiksies ar Brazīlijas vienaudzēm, kuras palika pēdējās apakšgrupā.

Pasaules junioru čempionātā komandām startē 16 komandas, kuras priekšsacīkstēs bija sadalītas četrās grupās. Katras grupas uzvarētājas spēlēs par pirmo vietu turnīrā, attiecīgi grupu otro vietu ieguvējas mērosies spēkiem par piekto līdz astoto vietu, grupu vājākajām komandām sadalot attiecīgi devīto līdz 12. un 13.-16. vietu.

Latvijas jaunās tenisistes ceļazīmi uz pasaules čempionātu nopelnīja U-14 Eiropas kausa sacensībās, kurās startēja 32 izlases. Arī šajā turnīrā startēja Bartone un Poļiščuka no VL Tenisa skolas, kā arī Špaka no Liepājas Tenisa sporta skolas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!