Foto: AFP/Scanpix
Latvijas un Marokas tenisa izlasēm Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas duelī, kas nākamnedēļ risināsies Marrākešā, nepalīdzēs savu valstu pirmās raketes, liecina otrdien publicētie komandu sastāvi.

Latvijas izlasei nu jau tradicionāli nepalīdzēs kungu ranga līderis Ernests Gulbis, kurš ATP pasaules rangā šobrīd ieņem 172. vietu, kamēr Marokai būs jāiztiek bez Lamina Uahaba, kurš rangā šobrīd ir 388.pozīcijā.

Gulbis izlasē nav spēlējis kopš 2014. gada, savukārt Uahabs nav spēlējis kopš 2015.gada.

Latvijas izlase gaidāmo maču, kurā notiks cīņa par vietas saglabāšanu grupā, aizvadīs tādā pat sastāvā kā pirmās kārtas dueli pret Norvēģiju, kad savās mājās tika zaudēts ar rezultātu 0-5. Duelis risināsies no 7. līdz 9. aprīlim - šī pāra uzvarētāji saglabās vietu grupā, bet zaudētāji atkritīs uz pašu zemāko Eiropas-Āfrikas zonas trešo grupu.

Komandas kapteinis Kārlis Lejnieks komandā iekļāvis Miķeli Lībieti, Mārtiņu Podžu, Artūru Lazdiņu un Rūdolfu Medni. Lībietis un Podžus izlasē spēlē jau kopš 2011. gada. Lībietis šobrīd ATP rangā ieņem 426.vietu, bet iepriekšējā gada novembrī viņš sasniedza 352. pozīciju, kas ir sportista karjeras rekords. Tikmēr dubultspēlēs viņš ir 288.vietā. Savukārt Podžus pasaules rangā tagad atrodas 829.pozīcijā, bet dubultspēlēs viņš ir 1065.vietā.

Tikmēr Mednis šobrīd ir 1536. pozīcijā vienspēlēs, bet dubultspēļu rangā 1280. vietā. Savukārt Lazdiņš šobrīd atrodas pasaules ranga 1640. pozīcijā vienspēlēs, bet dubultspēlēs viņš ieņem 1170. vietu.

Marokas izlases līderis gaidāmajā duelī būs Reda el Amrani, kurš vienspēļu rangā ir 669.vietā. Tāpat komandā iekļauti Amins Ahuda, kurš ir ranga 1008. pozīcijā, ranga 1176. rakete Jasins Idmbareks un Mehdi Jdi, kurš rangā ieņem 1239. vietu. Zīmīgi, ka neviens no marokāņiem neatrodas ATP dubultspēļu rangā.

Marokāņi pirmās kārtas cīņā ar 1-4 atzina Dānijas pārākumu. Šajā mačā zaudētāju sastāvs bija identisks kā spēlei ar Latviju, bet vienīgo uzvaru izcīnīja el Amrani, kurš šosezon arī divos "Futures" sērijas turnīros ticis līdz otrajai kārtai.

Zīmīgi, ka pagājušajā nedēļas nogalē el Amrani nespēja pabeigt "Futures" turnīra Itālijā kvalifikācijas maču.

Tikmēr trīs no četriem Latvijas izlases tenisistiem šonedēļ piedalās "Futures" sērijas turnīrā Turcijas kūrortā Antaljā, kur Lībietis un Podžus otrdien pārvarēja pirmo kārtu, bet Mednis netika pāri kvalifikācijas barjerai, piekāpjoties vienam no visa turnīra favorītiem.

Lībietis kopš Deivisa kausa mača ar Norvēģiju divas reizes cieta neveiksmes "Futures" turnīru pirmajā kārtā, pēc tam Kanādā centās iekļūt Dramondvillas "Challenger" sērijas turnīra pamatsacensībās, taču apstājās izšķirošajā trešajā kārtā, līdz ar to otrdien gūtā uzvara viņam bija šosezon pirmā vienspēļu turnīru pamatsacensībās. Daudz veiksmīgāk viņš startējis dubultspēlēs, kur duetā ar francūzi Igo Nīsu izcīnījis vienu "Futures" turnīra uzvarētāja titulu, bet vēl vienā turnīrā zaudējis titula mačā.

Savukārt Podžus pēc cīņas ar Norvēģiju divos "Futures" turnīros ticis līdz otrajai kārtai, ieskaitot šīs nedēļas sniegumu Antaljā, kamēr abiem jaunākajiem Latvijas izlases dalībniekiem vērā ņemamus rezultātus sasniegt nav izdevies.

Latvijas un Marokas izlases Deivisa kausā tiksies otro reizi. Pirms 23 gadiem abas tikās Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pusfinālā, kad Lielupē ar 4-1 uzvarēja marokāņi.

Pērn Latvijas tenisisti Deivisa kausā pirmajā kārtā Daugavpilī pieveica Monako, bet otrajā kārtā ar 1-4 izbraukumā piekāpās Baltkrievijai, nekvalificējoties izšķirošajai cīņai par iekļūšanu pirmajā grupā.

Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008., 2010. un 2014. gadā, tomēr nevienu no reizēm nav spējusi tajā noturēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!