Foto: AFP/Scanpix

Leģendārā Šveices tenisiste Martina Hingisa duetā ar indieti Saniju Mirzu svētdien uzvarēja ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā, šādu panākumu gūstot jau otrajās "Grand Slam" sacensībās pēc kārtas.

Finālspēlē Šveices un Indijas duets ar 6-3, 6-3 uzvarēja austrālieti Keisiju Delakvu un Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas.

Iepriekš Hingisa un Mirza šogad triumfēja arī Vimbldonas turnīrā.

Zīmīgi, ka Hingisa duetā ar indieti Leanderu Paešu Ņujorkā uzvarēja arī jauktajās dubultspēlēs, turklāt tika jau pie trešā šāda veida "Grand Slam" titula šogad.

34 gadus vecā Hingisa ieguva vienpadsmito "Grand Slam" titulu dāmu dubultspēlēs, bet ASV atklātajā čempionātā viņa uzvarēja tikai otro reizi un pēc 17 gadu pārtraukuma. Pērn Hingisa kopā ar itālieti Flaviju Penetu zaudēja finālā. Kā zināms, sestdien Peneta uzvarēja dāmu vienspēlēs un pavēstīja, ka pēc sezonas noslēgs karjeru.

Kopā Hingisa visās disciplīnās ieguvusi 20 "Grand Slam" titulus, kas no pašlaik aktīvajiem spēlētājiem ir ceturtais labākais rezultāts aiz Serēnas Viljamsas (36), Boba Braiena (23) un Venusas Viljamsas (22).

Zīmīgi, ka Švedova, lai varētu piedalīties finālmačā, pārcēla savas kāzas.

"Rīt lidošu mājās, otrdien tur ieradīšos, trešdien apprecēšos un pēc tam lidošu uz nākamo turnīru," stāstīja Kazahstānas sportiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!