Foto: F64
Latvijas tenisists Miķelis Lībietis svētdien ASV pilsētā Kolumbusā otro reizi karjerā izcīnīja "Challenger" sērijas turnīra dubultspēļu čempiona titulu.

Lībietis duetā ar ASV pārstāvi Denisu Novikovu finālā sīvā cīņā ar 7-5, 7-6 (7:4) uzvarēja kanādiešus Filipu Besteru un Pīteru Polanski.

Par uzvaru turnīrā Lībietis nopelnīja 80 ATP dubultspēļu ranga punktus.

Lībieša un Novikova duets trīs reizes guva punktu pretinieku servē, kamēr paši ļāva sāncenšiem izmantot tikai divas no septiņām breikbumbām.

Pirmo reizi karjerā Lībietis "Challenger" sērijas turnīru dubultspēļu čempiona titulu izcīnīja pirms diviem gadiem, kad duetā ar Hanteru Rīzu uzvarēja arī ASV notikušajā Noksvilas "Challenger" turnīrā.

Lībietis un Novikovs dubultspēļu pirmajā kārtā ar 6-4, 3-6, 10:3 pieveica turnīra galvenos favorītus austrālieti Semu Grotu un Ostinu Krajičeku no ASV, pēc tam ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:3) uzveica mājiniekus Džefriju Džonu Volfu un Džonu Maknaliju, bet sestdien pusfinālā ļoti sīvā cīņā ar 7-6 (9:7), 7-6 (7:0) uzvarēja somu Herko Polanenu un Mikālu Torpegārdu no Dānijas, kuri dalībai sacensībās saņēma speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Jau vēstīts, ka 17 gadus veco Volfu, kurš pašlaik ieņem 20.vietu pasaules junioru rangā, Lībietis uzveica arī vienspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Lībietis vienspēlēs aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā pasaules ranga 404.vietā esošais latvietis ceturtdien ar 6-4, 1-6, 6-7 (4:7) piekāpās turnīra galvenajam favorītam Benjaminam Bekeram no Vācijas, kurš rangā atrodams 97.vietā.

Lībietis vienspēļu turnīru sāka vēl no kvalifikācijas, kā arī guva karjerā pirmās uzvaras "Challenger" sērijas sacensību pamatturnīros. Kvalifikācijas pārvarēšana un pamatturnīra ceturtdaļfināla sasniegšana latvietim ļāva garantēt 18 ATP vienspēļu ranga punktus.

Lībietis pērn absolvēja Tenesī Universitāti, un studiju laikā viņš ar speciālajiem ielūgumiem vairākkārt piedalījās Noksvilā notikušajā "Challenger" turnīrā, kur dubultspēlēs reizi triumfēja, bet vienspēlēs allaž palika bez uzvarām. Savukārt profesionālajā karjerā Lībietis "Challenger" turnīros debitēja pagājušajā nedēļā, kad zaudēja vienspēļu pirmajā kārtā ASV pilsētā Kerī notikušajās sacensībās.

Šīs sezonas ievadā Lībietis spēlēja "Futures" līmenī, kas ir vājākie turnīri profesionālajā tenisā, tiekot pie četriem vienspēļu čempiona tituliem, kas tagad ļāvis izmēģināt spēkus "Challenger" sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!