Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lietus dēļ Francijas atklātā čempionāta 11. spēļu dienā trešdien tika atceltas divas ceturtdaļfināla spēles, kas solīja sensāciju.

Negaidīti ceturtdaļfinālā iekļuvušais argentīnietis Diego Švarcmans skaistā un nepiekāpīgā cīņā pirmajā setā ar 6-4 pārspēja slaveno spāni Rafaelu Nadalu, un arī otrajā bija vadībā ar 3-2, kad iesākās lietus. Jāpiebilst, ka tas Nadalam bija pirmais zaudētais sets "French Open" kopš 2015. gada.

Pēc 40 minūtēm tenisisti maču varēja turpināt, un pa to laiku Nadals bija sakopojis spēkus, uzvarēja trīs geimos pēc kārtas un pārņēma vadību ar 5-3. Tomēr lietus atsākās un maču turpināt vairs nebija iespējams.

Ceturtdien tiks pabeigta arī otra ceturtdaļfināla spēle starp Huanu Martinu del Potro un Marinu Ciliču. Lietus šo maču pārtrauca pirmajā setā pie rezultāta 6-6 (5:5).

Iepriekš pusfinālā sensacionāli iekļuva itālis Marko Čekinato, kurš ceturtdaļfinālā pārspēja bijušo pasaules pirmo raketi Novāku Džokoviču. Itālis pusfinālā tiksies ar austrieti Dominiku Tīmu, kurš ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 6-4, 6-2, 6-1 uzvarēja Vāciju pārstāvošo Aleksandru Zverevu junioru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!