Foto: AFP/Scanpix

Par māla karali dēvētais spānis Rafaels Nadals svētdien triumfēja Barselonas ATP "World Tour 500" sērijas tenisa turnīrā, otro nedēļu pēc kārtas tiekot pie trofejas.

Pasaules piektā rakete Nadals, kurš sacensībās bija izlikts ar pirmo numuru, finālā ar 6-4, 7-5 pārspēja japāni Kei Nišikori, kurš ATP rangā ieņem sesto numuru.

Nadals turnīrā Barselonā triumfējis deviņas reizes. Spānim tas izdevās no 2005. līdz 2009.gadam un no 2011. līdz 2013.gadam. Savukārt iepriekšējos divos turnīros par čempionu kronēts tika tieši Nišikori.

Kā zināms, spānis pirms nedēļas uzvarēja arī Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīrā, arī šajās sacensībās izcīnot devīto titulu karjerā. Nadals bez tituliem bija kopš pagājušās vasaras, kad triumfēja sacensībās Hamburgā, bet tagad nedēļas laikā virs galvas pacēlis divas trofejas.

Tikmēr Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīrā svētdien uzvarēja mājiniece Angelika Kerbere. Finālā pasaules trešā rakete ar 6-4, 6-0 pārspēja savu tautieti Lauru Zīgemundi, kura WTA rangā ieņem 71. pozīciju.

Kerbere, kura janvārī uzvarēja Austrālijas "Grand Slam" turnīrā, izcīnīja otro titulu šosezon. Vāciete pie Štutgartes WTA "Premier" turnīra galvenās balvas tika otro gadu pēc kārtas.

Savukārt Stambulas WTA "International" sērijas turnīrā svētdien triumfēja Čagla Būjūkakčaja no Turcijas, kura WTA rangā ieņem 118.vietu. Mājiniece finālā ar 3-6, 6-2, 6-3 apspēlēja Danku Koviniču no Melnkalnes, kura rangā ieņem 60.vietu, bet turnīrā bija izlikta ar piekto numuru.

Būjūkakčaja izcīnītā trofeja ir ne tikai pirmā viņas karjerā, bet arī pirmais WTA tituls kādai no Turcijas sportistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!