Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA pasaules vienspēļu rangā, kas publicēts sestdien, atguvusi vienu vietu un tagad ieņem 198.pozīciju, bet līdztekus tam valsts pirmā numura statusu ieguvusi arī dubultspēlēs.

Dubultspēlēs Latvijas pārstāve sasniegusi jaunu karjeras rekordu, pakāpjoties uz 146.vietu un apsteidzot Līgu Dekmeijeri.

Pirms četrām nedēļām Marcinkēviča pirmoreiz karjerā iekļuva pasaules vienspēļu ranga labāko divsimtniekā, pakāpjoties uz 196.vietu.

Pagājušajā nedēļā Marcinkēviča septīto reizi karjerā piedalījās WTA raudzes kvalifikācijas sacensībās, tomēr Nirnbergas WTA "International" sērijas turnīrā Vācijā tika vien līdz atlases sacensību otrajai kārtai un pamatturnīrā neiekļuva. Savukārt šonedēļ viņa otro reizi karjerā centās kvalificēties "Grand Slam" turnīram, tomēr Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijas sacensībās zaudēja jau pirmajā kārtā.

Tikmēr cita Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko vienspēļu rangā atkāpusies par divām pozīcijām uz 507.vietu, nespējot nosargāt savas karjeras rekordvietu. Savukārt Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe šonedēļ zaudējusi uzreiz 41 pozīciju un ieņem 1220.vietu.

WTA ranga pirmajā desmitniekā šonedēļ izmaiņas nav notikušas.

Ranga priekšgalā pārliecinoši atrodas amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē, bet otro vietu ieņem Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Na Li no Ķīnas. Trešā ir poliete Agņeška Radvanska, bet viņai seko Simona Halepa no Rumānijas, kura apsteidz baltkrievieti Viktoriju Azarenku.

Čehiete Petra Kvitova ir sestā, bet viņai seko serbiete Jeļena Jankoviča, kura apsteidz Mariju Šarapovu no Krievijas. Savukārt pirmo desmitnieku joprojām noslēdz Angelika Kerbere no Vācijas un slovākiete Dominika Cibuļkova.

Pagājušajā nedēļā risinājās Nirnbergas WTA "International" un Strasbūras WTA "International" sērijas sacensības, kurās pirmos titulus ieguva attiecīgi kanādiete Eižena Bušāra un Monika Puiga no Puertoriko.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča pakāpusies par trim vietām uz 146.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords, bet Dekmeijere zaudējusi uzreiz 24 vietas un tagad ieņem vien 156.pozīciju. Tikmēr Ostapenko pakāpusies par divām vietām un tagad ieņem 489.pozīciju, bet no dubultspēļu ranga izkritusi Gulbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!