Foto: stock.xchng
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča svētdien piedzīvoja zaudējumu Grieķijas pilsētā Iraklijā notiekošā ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu finālā.

Ar sesto numuru izliktā Marcinkēviča, kura šonedēļ rangā ieņem 486.vietu, finālā ar 4-6, 6-7 (4:7) piekāpās itālietei Nastasjai Burnetai, kura izlikta ar pirmo numuru un WTA rangā ieņem 311.vietu.

Marcinkēviča un Burneta līdz šim savā starpā nebija tikušās.

Par iekļūšanu finālā Latvijas tenisiste nopelnīja septiņus WTA ranga punktus, kas ir viņas lielākais guvums vienā turnīrā kopš pagājušā gada augusta. Savukārt kādu sacensību titula mačā Marcinkēviča nebija spēlējusi kopš 2014.gada oktobra, kad Meksikā triumfēja ITF 25 000 sērijas turnīrā.

Šis Marcinkēvičai bija desmitais ITF vienspēļu fināls karjerā un līdz šim viņa spējusi tikt pie četriem tituliem, no kuriem divi ir ITF 10 000 sērijas un divi - ITF 25 000 sērijas.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Marcinkēviča pirmdien ar 6-1, 6-3 pieveica ASV pārstāvošo Aleksandru Morozovu, kura pasaules rangā atrodama 725.pozīcijā, otrajā kārtā ļoti pārliecinoši ar 6-2, 6-1 pārspēja Zviedrijas tenisisti Fanni Estlundu, kura rangā ir 654.pozīcijā, bet ceturtdaļfinālā ar 2-6, 6-4, 6-3 pieveica arī britu tenisisti Freju Kristiju, kura pasaules rangā ieņem 351.vietu, kas ir sportistes karjeras rekords, bet turnīrā bija izlikta ar trešo numuru. Savukārt pusfināla cīņā Latvijas sportiste ar 6-4, 5-7, 6-1 pārspēja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisisti Šanelu Simondsu, kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru, bet WTA rangā atrodama 358.pozīcijā.

Tāpat Marcinkēviča duetā ar austrālieti Elenu Pernebiju startēja dubultspēļu turnīrā, bet piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfināla spēlē, ar 0-6, 2-6 piekāpjoties Kristijai un Simondsai, kuras turnīrā ir izliktas ar pirmo numuru.

Līdz ar to dalību sacensībās Marcinkēviča noslēdza ar vienu WTA dubultspēļu ranga punktu.

Marcinkēviča turnīros Iraklijas pilsētā spēlē jau trešo nedēļu pēc kārtas. Pirmajās no šīm sacensībām viņa zaudēja jau pirmajā mačā, bet pagājušajā nedēļā Latvijas tenisiste vienspēlēs spēja gūt vienu uzvaru.

Marcinkēviča pēc šosezon ITF turnīru vienspēlēs ir izcīnījusi astoņas uzvaras 15 spēlēs.

Februāra sākumā Marcinkēviča palīdzēja Latvijas izlasei saglabāt vietu Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā, bet zaudēja visās trijās savās vienspēlēs.

Tā kā pagājušā gada pirmo pusi Marcinkēviča izlaida traumas dēļ, līdz augustam viņai jāaizstāv tikai daži WTA ranga punkti, tomēr arī pagājušā gada otro pusi Latvijas tenisiste neaizvadīja ļoti sekmīgi, tāpēc WTA rangā pēdējos mēnešos piedzīvojusi lielu kritienu.

Iraklijā risinās arī "Futures" sērijas turnīrs vīriešiem, kur vienspēlēs līdz ceturtdaļfinālam, bet dubultspēlēs līdz pusfinālam tika latvietis Miķelis Lībietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!