Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča otrdien sasniedza Francijas pilsētā Dižonā notiekošā ITF 15 000 sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālu.

Marcinkēviča dubultspēļu sacensību ceturtdaļfinālā pārī ar talantīgo šveicieti Rebeku Masarovu, būdamas izliktas ar trešo numuru, ar 6-7 (7:9), 7-6 (7:4), 10:6 pārspēja francūzietes Klemensu Fajolu un Leu Tolī.

Par pusfināla sasniegšanu Marcinkēviča nopelnījusi četrus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Tā kā Latvijas tenisiste ar Masarovu izliktas ar trešo numuru, viņām pirmā kārta bija brīva. Masarova pērn triumfēja Francijas atklātā čempionāta junioru turnīrā, bet šogad aizkļuva līdz finālam Austrālijas atklātā čempionāta junioru sacensībās. Vienspēļu turnīrā viņa Dižonā izlikta ar otro numuru.

Jau ziņoja, ka pirmdien Marcinkēviča uzvarēja vienspēļu turnīra pirmajā kārtā. WTA ranga 296. pozīcijā esošā Latvijas tenisiste, kura turnīrā izlikta ar pirmo numuru, ar 6-1, 6-3 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo čehieti Terezu Prohāzkovu, kura rangā atrodas 845. vietā.

Pirmās kārtas pārvarēšana zemākā līmeņa turnīrā Marcinkēvičai devusi vienu pasaules ranga punktu.

Šīs nedēļas zemākā līmeņa turnīros piedalījās vēl vairāki Latvijas tenisisti, tomēr vienspēlēs palika bez lieliem panākumiem. "Futures" sacensībās Dohā Deivids Jukša izcīnīja vienu uzvaru, bet apstājās kvalifikācijas otrajā kārtā, turklāt pirmdien notikušajā dubultspēļu turnīra pirmās kārtas mačā viņš duetā ar mājinieku Džaboru Mohamedu Ali Mutavu ar 6-3, 6-7 (3:7), 2:10 piekāpās Bogdanam Bobrovam no Krievijas un polim Mihalam Dembekam.

Savukārt Irina Ļapustina Horvātijā notikušajā Tučepi ITF 15 000 sērijas turnīrā vienspēļu kvalifikācijas otrajā kārtā cieta zaudējumu 0-6, 0-6 pret polieti Martu Ļesņaku, kura savulaik pasaules rangā bija piektajā simtā, bet tagad aizvada vien trešo turnīru kopš 2005. gada. Arī Ļapustinai vēl plānota dalība dubultspēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!