Foto: AP/Scanpix
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča pārī ar Maķedonijas tenisisti Linu Gjorčesku svētdien kļuva par Francijas pilsētā Senmalo notikušā ITF 50 000 sērijas turnīra dubultspēļu turnīra uzvarētāju.

Marcinkeviča un Gjorčesku finālā sīvā cīņā ar 3-6, 6-3, 10:8 uzvarēja rumānietes Aleksandru Kadantu un Žakelinu Adinu Kristianu.

Par uzvaru turnīrā Marcinkēviča nopelnīja 100 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Marcinkēviča izcīnīja 18.ITF sērijas dubultspēļu turnīra uzvarētājas titulu karjerā, bet pirmo kopš pērnā gada augusta.

Jau ziņots, ka ka pirmajā kārtā Marcinkēviča un Gjorčeska ar 7-6 (7:3), 4-6, 11:9 pārspēja Zviedrijas tenisisti Kornēliju Listeri un Ninu Stojanoviču no Serbijas, kuras bija izliktas ar ceturto numuru, bet ceturtdaļfinālā trešdien ar 6-1, 6-3 viņas droši apspēlēja spānietes Olgu Parresu Askoitju un Olgu Saesu Larru.

Tikmēr pusfinālā ceturtdien Latvijas un Maķedonijas duets ar

7-6 (7:4), 7-6 (7:5) uzvarēja indieti Pratanu Tombari un Marinu Zaņevsku no Ukrainas, kuras turnīrā bija izliktas ar pirmo numuru.

Tāpat Marcinkēvičai šajā turnīrā neizdevās pārvarēt vienspēļu kvalifikāciju, zaudējot izšķirošajā, trešajā, kārtā.

Pagājušajā nedēļā Marcinkēviča duetā ar krievieti Poļinu Leikinu aizkļuva līdz pusfinālam Francijā notikušajā Biaricas ITF 100 000 sērijas turnīrā, cīņā par iekļūšanu finālā ar 3-6, 5-7 piekāpjoties tieši Listerei un Stojanovičai. Šis rezultāts Marcinkēvičai šonedēļ WTA rangā ļāva pakāpties par 39 pozīcijām uz 270.vietu. Savukārt vienspēļu rangā viņa pašlaik atrodama 415.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!