Foto: Shutterstock
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča svētdien piedzīvoja zaudējumu Vācijā notiekošā Esenes ITF 50 000 sērijas turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas mačā.

Pašlaik WTA ranga 432. vietā esošā Marcinkēviča, kura kvalifikācijā bija izlikta ar astoto numuru, ar rezultātu 5-7, 3-6 zaudēja ranga 774.pozīcijā esošajai mājiniecei Janai Mordergerai.

Pirmajā setā Marcinkēviča no rezultāta 1-4 spēja panākt izlīdzinājumu 5-5, tomēr izšķirošajos brīžos pārāka bija pretiniece. Savukārt otrajā setā Latvijas sportiste bija vadībā ar 3-1, bet pēc tam zaudēja piecos geimos pēc kārtas.

Līdz ar to Marcinkēviča palika bez WTA ranga punktiem.

Marcinkēviča pēc neveiksmīga sezonas sākuma nesen 15 spēļu laikā tika pie 13 uzvarām - Latvijas tenisiste vispirms startēja divos ITF 10 000 turnīros Grieķijas pilsētā Iraklijā, kurā reizi tika līdz vienspēļu titulam, bet otrajā ieguva galveno balvu, izcīnot savā karjerā piekto vienspēļu titulu. Savukārt pēc tam viņa ITF 25 000 sērijas turnīrā Itālijas pilsētā Grado vispirms pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, bet pēc tam aizkļuva līdz pamatturnīra ceturtdaļfinālam.

Tagad gan Marcinkēviča atkal cietusi trīs neveiksmes pēc kārtas, jo pirms nedēļas nepārvarēja kvalifikāciju Ungārijā notikušajā Hodmezēvāšārhejas ITF 25 000 sērijas turnīrā.

Tā kā pagājušā gada pirmo pusi Marcinkēviča izlaida traumas dēļ, līdz augustam viņai jāaizstāv tikai daži WTA ranga punkti, tomēr arī pagājušā gada otro pusi Latvijas tenisiste neaizvadīja ļoti sekmīgi, tāpēc WTA rangā bija atkāpusies līdz ceturtā simta lejasgalam, tomēr pēdējās nedēļās atkal veikusi kāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!