Foto: Reuters/Scanpix

Britu tenisists Endijs Marejs un pašreizējais turnīra čempions Stans Vavrinka no Šveices svētdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Ar otro numuru izliktais Marejs astotdaļfināla mačā trīs setos ar 7-6 (11:9), 6-4, 6-3 uzvarēja amerikāņu tenisistu Džonu Isneru.

Šī mača norisē kārtējo reizi iejaucās lietus, kas cīņu otrajā setā lika pārtraukt uz pāris stundām.

Pēdējā 21 "Grand Slam" turnīra laikā šī ir jau 20. reize, kad Marejs spēlēs ceturtdaļfinālā.

"Pirmajā setā uzvarēju ļoti svarīgu taibreiku. Man nedaudz paveicās brīžos, kad Isners taibreikā tika pie setbumbas," pauda Marejs.

Tikmēr Isners nespēja kļūt par pirmo amerikāņu tenisistu kopš 2003. gada, kurš sasniedzis Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu. Toreiz tas padevās leģendārajam Andrē Agasi.

Savukārt pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs Vavrinka svētdien astotdaļfinālā ar 7-6 (7:5), 6-7 (7:9), 6-3, 6-2 uzvarēja serbu Viktoru Troicki.

"Nav viegli spēlēt šādos apstākļos. Ir lietus un nav pārāk silts, taču esmu priecīgs, ka izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu," pēc panākuma sacīja 31 gadu vecais Vavrinka, kurš šajā turnīrā izlikts ar trešo numuru.

Vavrinka ceturtdaļfinālā tiksies ar spāni Alvertu Ramosu, kurš svētdien ar rezultātu 6-2, 6-4, 6-4 uzvarēja ar astoto numuru izlikto Kanādas sportistu Milošu Raoniču.

Līdz šim 28 gadus vecais Ramoss, kurš ir pasaules 55. rakete, nekad nebija iekļuvis kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā.

Tikmēr sieviešu turnīrā ceturtdaļfinālu sasniegusi arī pasaules ranga 108. vietas īpašniece Šelbija Rodžersa no ASV, kura astotdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja ar 25. numuru izlikto rumānieti Irinu-Kameliju Begu.

Rodžersa kļuvusi tikai par devīto tenisisti kopš 1983. gada, kura spējusi iekļūt Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, nebūdama pasaules ranga pirmajā simtniekā.

"Tas ir satriecoši. Lieliski, ka man izdevās spēli noslēgt vēl pirms lietus," pauda Rodžersa, kura pēc mača izplūda asarās. "Nekad nebiju iedomājusies, ka Francijas atklātajā čempionātā tikšu tik tālu."

Ceturtdaļfinālā Rodžersa tiksies ar spānieti Garvinji Mugurusu, kura Francijas atklātajā čempionātā izlikta ar ceturto numuru.

Spānijas sportiste ceturtās kārtas duelī ar 6-3, 6-4 pārspēja 2009. gada turnīra čempioni Svetlanu Kuzņecovu no Krievijas, kura sacensībās bija izlikta ar 13. numuru.

"Noslēgt šādus mačus vienmēr ir ļoti sarežģīti. Kuzņecova ir pieredzes bagāta tenisiste, tāpēc man bija jāsaglabā modrība," pēc dueļa izcēla Mugurusa.

Mugurusa Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi trešo gadu pēc kārtas, bet tālāk par šo barjeru pagaidām vēl nav tikusi.

Jau vēstīts, ka Francijas atklātā čempionāta ceturto kārtu vīriešu konkurencē sasniedzis arī latvietis Ernests Gulbis, kurš tajā tiksies ar Beļģijas tenisistu Dāvidu Gofēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!