Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais britu tenisists Endijs Marejs trešdien Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā grūtā cīņā ar 6-2, 2-6, 4-6, 6-2, 6-3 uzvarēja Matiasu Buržē no Francijas.

Ar otro numuru izliktais Marejs līdz ar to abās pirmajās kārtās saskāries ar nopietnu pretestību. Vēl tikai otrdien viņš grūtā piecu setu duelī pārspēja čehu veterānu Radeku Štepāneku. Šis duelis gan tika pārcelts no pirmdienas, jo tumsas dēļ tobrīd to nevarēja pabeigt.

Trešdienas mačā Marejs pēc trim setiem bija nonācis viena zaudēta seta attālumā no izstāšanās, taču brits spēja atspēlēties.

Kopš 2008.gada Marejs visos "Grand Slam" turnīros, kuros viņš piedalījies, spējis pārvarēt pirmās divas kārtas.

Buržē pasaules rangā pašlaik atrodams tikai 164.vietā.

Francijas atklātais čempionāts šobrīd ir vienīgais no "Grand Slam" turnīriem, kur Marejs nav ne reizi sasniedzis finālu. Tiesa, iepriekšējos divus gadus viņš allaž bijis pusfinālā.

Citā mačā trešo kārtu izdevies sasniegt arī ar 15.numuru izliktajam amerikānim Džonam Isneram, kurš ar 6-4, 6-4, 6-4 pārspēja britu Kailu Edmundu.

Jau ziņots, ka pieredzējušais horvāts Ivo Karlovičs trešdien kļuva par vecāko tenisistu kopš 1991.gada, kurš sasniedzis Francijas atklātā čempionāta trešo kārtu.

Turnīrā ar 27.numuru izliktais Karlovičs trešdien otrās kārtas mačā ar 6-7 (2:7), 6-3, 7-6 (7:3), 6-7 (4:7), 12-10 smagā piecu setu duelī pārspēja austrālieti Džordanu Tompsonu.

Abu sportistu duelis ilga četrarpus stundas.

Pašlaik 37 gadus vecais Karlovičs līdz ar to kļuvis par vecāko tenisistu kopš 1991.gada, kurš sasniedzis Francijas atklātā čempionāta trešo kārtu. Pirms 25 gadiem to pašu paveica arī slavenais amerikānis Džimijs Konors, kurš divas kārtas prestižajā turnīrā pārvarēja, būdams 38 gadus un 280 dienas vecs.

Konoram pieder arī visu "Grand Slam" turnīru rekords, jo 1991.gadā viņš sasniedza ASV atklātā čempionāta trešo kārtu, būdams 39 gadus un sešas dienas vecs.

Citos Francijas atklātā čempionāta mačos trešdien viens no pasaules labākajiem tenisistiem japānis Kei Nišikori otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-3, 6-3 bez liekām problēmām pārspēja krievu Andreju Kuzņecovu, kurš pasaules rangā atrodams 40.vietā.

Nišikori, kurš ir pasaules ranga sestā rakete, pērn spēlēja Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, bet nākamajā kārtā viņš tiksies ar spāni Fernando Verdasko.

Savukārt trešo kārtu sasniedzis arī pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices, kurš ar 7-6 (9:7), 6-3, 6-4 pārspēja Taro Danielu no Japānas.

Nākamajā kārtā pašreiz pasaules ranga ceturtās vietas īpašnieks Vavrinka tiksies ar francūzi Žeremī Šardī, kurš ir planētas 32.rakete.

Trešajā kārtā iekļuva arī ar astoto un devīto numuru turnīrā izliktie Milošs Raoničs no Kanādas un Rišārs Gaskē no Francijas. Raoničs trīs setos ar 6-1, 7-6 (7:0), 6-1 uzvarēja mājinieku Adrianu Manarino, bet Gaskē ar 6-1, 7-6 (7:3), 6-3 uzveica amerikāni Bjernu Fratandželo.

No turnīrā izliktajiem tenisistiem trešdien zaudēja divu mājinieki - Benuā Pērs, kuram bija 19.numurs, ar 3-6, 2-6, 6-3, 2-6 zaudēja Teimurazam Gabašvili no Krievijas, bet ar 29.numuru izliktais Luka Pujē ar 3-6, 5-7, 3-6 atzina slovāka Andreja Martina pārākumu.

Tikmēr dāmu vienspēlēs pie uzvaras tika pasaules ranga otrā rakete Agņeška Radvaņska, kura ar 6-2, 6-4 uzvarēja mājinieci Karolīnu Garsiju.

Tāpat trešo kārtu sasniegusi spāniete Garvinje Mugurusa - ar ceturto numuru izliktā sportiste otrās kārtas mačā ar 6-2, 6-0 sagrāva francūzieti Mirtillu Gergesu, kura sacensībās piedalījās ar rīkotāju piešķirto īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Nākamo kārtu sasniegusi arī ar sesto numuru izliktā rumāniete Simona Halepa, kura ar 7-6 (7:5), 6-2 uzvarēja Zarinu Dijasu no Kazahstānas. Turklāt otro kārtu pārvarējusi arī ar desmito numuru izliktā čehiete Petra Kvitova, kura ar 6-4, 6-1 pārspēja Suveju Sje no Taivānas.

Tālāk tikusi arī ar 11.numuru izliktā čehiete Lūcija Šafāržova, kura ar 6-2, 6-2 uzvarēja Šveices pārstāvi Viktoriju Golubiču.

Zīmīgi, ka trešo kārtu izdevies sasniegt arī pasaules ranga 101.vietas īpašniecei Naomi Osakai, kura ar 6-3, 6-3 pārspēja horvātieti Mirjanu Lučiču-Baroni.

Kā zināms, pirmajā kārtā Osaka pieveica Latvijas sieviešu tenisa pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

Tikmēr otro kārtu izdevies sasniegt diviem citiem Latvijas tenisistiem - Ernestam Gulbim un Anastasijai Sevastovai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!