Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra finālā ceturtdien iekļuva Serēna un Venusa Viljamsa, tādējādi pirmo reizi kopš 2009. gada Vimbldonas čempionāta "Grand Slam" turnīra finālā savā starpā tiksies slavenās māsas Viljamsas.

Seškārtējā "Australian Open" čempione Serēna Viljamsa pusfinālā 50 minūšu laikā ar 6-2, 6-1 pieveica pirmo reizi "Grand Slam" pusfinālā spēlējošo horvātieti Mirjanu Lučiču-Baroni. Savukārt vecākā no māsām Venusa Viljamsa pusfinālā ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-3 pārspēja savu tautieti Koko Vandeveiju, pirmo reizi kopš 2009. gada Vimbldonas čempionāta iekļūstot "Grand Slam" turnīra finālā.

Ja Viljamsa spēs septīto reizi karjerā triumfēt Melburnas kortos, tad viņa ne tikai atgūs WTA ranga pirmās raketes godu, bet arī visu laiku "Grand Slam" tituliem bagātāko tenisistu sarakstā apsteigs leģendāro Štefiju Grāfu. Vāciete savulaik karjeras laikā izcīnīja uzvaras 22 "Grand Slam" turnīros, ko pērn uzvarot Vimbldonas čempionātā atkārtoja Serēna Viljamsa. Rekordiste ar 24 tituliem ir austrāliete Margarete Korta.

Māsām Viljamsām kopā ar 29 "Grand Slam" tituli vienspēlēs un 14 – dubultspēlēs. Savā starpā māsas tikušās 27 reizes un pagaidām šajā duelī ar vadībā ar jaunākā un titulētākā māsa Serēna Viljamsa. Savukārt "Grand Slam" turnīru finālos māsas tikušās astoņas reizes, un arī šajā rādītājā pārsvars ir Serēnai (6:2). Iepriekšējā savstarpējā "Grand Slam" finālā 2009. gadā Vimbldonas čempionātā ar 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja Serēna.

Savukārt Melburnā abas tenisistes finālā savā starpā spēlēja 2003. gadā, un toreiz ar 7-6 (7:4), 3-6, 6-4 uzvarēja Venusa. Interesanti, ka abām māsām pirmā savstarpējā spēle augstākā līmeņa turnīros arī bija Melburnas kortos – 1998. gadā otrās kārtas spēlē Venusa ar 7-6 (7:4), 6-1 uzvarēja tobrīd 16 gadus veco Serēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!