Foto: AFP/Scanpix

Par Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra uzvarētāju svētdien astoto reizi karjerā kļuva spānis Rafaels Nadals.

Spānijas pārstāvju duelī par titulu ar ceturto numuru izliktais Nadals uzvarēja Daividu Ferreru, pārspējot sacensību ceturto raketi ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-3.

Ferrers, kurš iepriekš šajā turnīrā nebija zaudējis nevienā setā, katrā no fināla setiem pa vienai reizei lauza Nadala servi, tomēr uzvarētājs uz to atbildēja ar astoņiem breikiem.

Līdz ar to deviņās dalības reizēs turnīrā Nadals joprojām zaudējis tikai vienā mačā, kad 2009.gada turnīra ceturtajā kārtā piekāpās zviedram Robinam Sēderlingam. Viņam šajā turnīrā izdevies triumfēt ceturto reizi pēc kārtas.

Nadals kļuvis par pirmo tenisistu, kurš vienā "Grand Slam" turnīrā spējis triumfēt astoņas reizes. Nadalam šis bija pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš pērnā gada Vimbldonas, kad viņš negaidīti otrajā kārtā cieta sakāvi pret čehu Lukašu Rosolu. Tomēr kopš februārī notikušās atgriešanās kortā Nadals bijis labākais tenisists pasaulē, uzvarot septiņos no deviņiem turnīriem, kuros piedalījies, bet pārējos divos ciešot neveiksmes vien finālos.

Kopumā karjeras laikā spānis ieguvis 12 "Grand Slam" titulus.

Ferrers "Grand Slam" sacensību finālā bija iekļuvis pirmo reizi karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!