Foto: Reuters/Scanpix

Tenisa zvaigzne Rafaels Nadals nolēmis pieteikt karu visiem tiem, kuri viņu vaino dopinga lietošanā, piedraudot iesūdzēt tiesā kādreizējo Francijas sporta ministri, kura bija teikusi, ka spānim bijis pozitīvs dopinga tests.

Nadals norādīja, ka izmantos tiesu, lai apklusinātu tādus kritiķus kā bijušo Francijas sporta ministri Roselīni Bašelotu

''Es gatavojos viņu iesūdzēt tiesā, un es gatavojos iesūdzēt jebkuru, kurš nāks klajā ar līdzīgiem komentāriem nākotnē, jo esmu noguris no visa tā,'' Nadals paziņoja svētdienas vakarā Indianvelsas turnīra laikā.

Bašelota bija Francijas sporta ministre no 2007. līdz 2010. gadam. Viņa izteikusies, ka Nadals 2012. gadā aizbildinājies ar savainojumu, kad sezonas pēdējos sešus mēnešus nespēlēja pēc problēmām ar ceļgalu, lai noslēptu pozitīvas dopinga analīzes.

Četrpadsmitkārtējais ''Grand Slam'' turnīru uzvarētājs pirmo reizi AFP to pauda sestdienas vakarā, norādot, ka vēlas meklēt ''taisnu tiesu'', lai izbeigtu publiskas spekulācijas, ka viņš izmantojis sniegumu uzlabojošas zāles.

''Esmu noguris no visām šīm lietām. Agrāk es vairākkārt neko nedarīju pret to. Turpmāk vairāk ne,'' sacīja Nadals piebilstot, ka no cilvēka, kas bijis ''lielas un varenas valsts kā Francijas ministrs'' varētu dzirdēt ko labāku.

Nadals vēl nekad nav pieķerts dopinga izmantošanā un vienmēr ir noliedzis, ka jebkad būtu lietojis ko neatļautu.

Viņš atklāja, ka līdz šim mierīgi uztvēris pret sevi vērstus apvainojumus, taču turpmāk to vairs nedarīs.

Patlaban piektās vietas īpašnieks pasaules rangā svētdien ar 6-2, 2-6, 6-4 turnīra otrajā kārtā uzveica Žilu Milleru no Luksemburgas.

Nadals ir trīskārtējs Indianvelsas turnīra uzvarētājs. Trešajā kārtā viņa pretinieks būs spānis Fernando Verdasko. ''Masters 1000'' kategorijas turnīri ir nozīmīgākie tūlīt pēc četriem ''Grand Slam'' turnīriem.

Turnīra izloze pieļauj Nadala tikšanos pusfinālā ar pasaules ranga līderi serbu Novaku Džokoviču. Līdzšinējās 47 abu spēlēs Džokovičs uzvarējis 24, kamēr Nadals 23 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!