Foto: AFP/Scanpix

Sensacionālu zaudējumu sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā tenisa čempionāta - otrdien piedzivoja slavenais spānis Rafaels Nadals, kurš bija izlikts ar piekto numuru.

Pirmās kārtas spēlē 2009. gada "Australian Open" čempions Nadals ar 6-7 (6-8), 6-4, 6-3, 6-7 (4-7), 2-6 piekāpās tautietim Fernando Verdasko.

Pēc zaudēta pirmā seta Nadals uzvarēja nākamos divus, bet ceturtajā nonāca zaudētājos. Ceturtā seta galotnē Nadals atspēlējās no 3-5, panāca 6-5 un 12. geimā, servējot Verdasko, bija vadībā ar 30:0. Tomēr Verdasko uzvarēja četras izspēlēs un pēc tam arī "tie break", panākot mačā izšķirošo setu.

Piektā seta sākumā Nadals jau pirmajā geimā lauza pretinieka servi, izvirzījās vadībā ar 2-0 un varēja vēlreiz uzvarēt sava tautieša serves geimu, taču to neizmantoja. Verdasko uzvarēja trešo geimu, kas kļuva arī par lūzumu izšķirošajā setā. Turpinājumā Nadals nespēja uzvarēt nevienā geimā, un Verdasko ar teicamu forhendu pielika punktu mačā.

Tā ir tikai otrā reize izcilā spāņa karjerā, kad viņš no "Grand Slam" turnīra izstājas jau pirmajā kārtā. Pirmo reizi tādu neveiksmi viņš piedzīvoja 2013. gadā, kad nepārvarēja Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu.

Vīriešu vienspēļu turnīrā vēl no izsētajiem tenisistiem otrdien pirmo kārtu nepārvarēja Kevins Andersons (11. numurs) un Fabio Fonjīni (20. numurs). Tikmēr otrajā kārtā no favorītiem iekļuva Endijs Marejs (otrais numurs), Davids Ferrers (astotais numurs), Džons Isners (desmitais numurs), Milošs Raoničs (13. numurs), Bernards Tomiočs (18. numurs), Felisiano Lopess (18. numurs), Gēls Monfiss (23. numurs), Stīvs Džonsons (31. numurs) un Žao Sousa (32. numurs).

Sieviešu vienspēlēs negaidītu zaudējumu pirmajā spēlē piedzīvoja pasaules ranga otrais numurs Simona Halepa un vecākā no māsām Viljamsām - Venusa. Rumāniete savā pirmajā mačā šogad Melburnā ar 4-6, 3-6 zaudēja Ķīnas tenisistei Šuanai Dženai. Savukārt Venusa Viljamsa ar 4-6, 2-6 piekāpās britu tenisistei Džaonai Kontai.

No izliktajām tenisistēm pirmo kārtu vēl neizdevās pārvarēt Irina Kamēlija Begu (29. numurs), Ļesja Curenko (31. numurs) un Karolīne Garsija (32. numurs). Savukārt otrajā kārtā iekļuva Garvina Mugurusa (trešais numurs), Angelika Kerbere (septītais numurs), Karolīna Pliškova (devītais numurs), Timea Baščinski (11. numurs), Medisona Keisa (15. numurs), Eļina Svitoļina (18. numurs), Jeļena Jankoviča (19. numurs), Ana Ivanoviča (20. numurs), ar kuru tagad tiksies Anastasija Sevastova, kā arī Jekaterina Markova (21. numurs) un Sabīne Lisicki (30. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!