Foto: AFP/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālā trešdien iekļuva spānis Rafaels Nadals un brits Endijs Marejs, kurus tagad gaida savstarpēja cīņa par vietu finālā.

Pasaules ranga pirmā rakete un pašreizējais turnīrs čempions Nadals aizvadītajā ceturtdaļfināla spēlē ar 4-6, 6-4, 6-0, 6-1 uzvarēja pērnā gada finālistu un savu tautieti Davidu Ferreru, kurš bija izlikts ar piekto numuru.

Pirmajā setā pēc saspringti aizvadītajiem ceturtā un piektā geima, kuros abi tenisisti ieguva pa breikam, Ferrers desmitajā geimā vēlreiz lauza Nadala servi un tika pie panākuma setā. Otrajā setā Nadals atbildēja ar breiku trešajā geimā, savu pārsvaru vēlāk nosargājot, bet trešajā setā viņš ļoti iespaidīgā veidā uzvarēja visos sešos geimos. Noslēdzošajā setā Nadals uzvarēja vēl četros geimos pie Ferrera serves, bet savu servi nenosargāja tikai vienreiz, nodrošinot vēl vienu pārliecinošu uzvaru setā.

Nadals ar Ferreru tikās pērnā gada Francijas atklātā čempionāta finālā, kad Nadals izcīnīja čempiona titulu ceturto reizi pēc kārtas un kopumā astoto reizi karjerā. Kopumā Nadala kontā ir 13 "Grand Slam" tituli.

Tikmēr Ferrers ceturtdaļfinālus sasniedzis visos "Grand Slam" turnīros kopš 2012.gada sākuma, sēriju šoreiz pagarinot līdz desmit turnīriem. Pērn Francijā sasniegtais fināls ir viņa labākais veikums "Grand Slam" sacensībās.

Savukārt sacensību septītā rakete Marejs ar 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0 uzvarēja mājinieku Gaelu Monfisu, kurš bija izlikts ar 23.numuru.

Pirmajos divos setos Marejs sāncenša servi lauza pa divām reizēm, savu nenosargājot tikai vienu reizi. Trešajā setā brits nebija tālu no uzvaras, tomēr desmitajā geimā iegūtais breiks ļāva Monfisam cīņu pagarināt. Ceturtajā setā viņš savu servi nosargāja, kā arī ieguva divus breikus, kas lika aizvadīt izšķirošo, piekto, setu. Tajā Marejs ātri panāca 3-0 savā labā, bet turpinājumā demonstrēja nemainīgi izcilu sniegumu, uzvarot arī nākamajos trīs geimos.

Līdz šī turnīra pusfinālam Marejs iepriekš ticis tikai 2011.gadā, bet kolekcijā viņam ir divi "Grand Slam" tituli pērn Vimbldonā un 2012.gadā ASV atklātajā čempionātā.

Monfiss no "Grand Slam" turnīriem vissekmīgāk startējis tieši savā dzimtenē, 2008.gadā sasniedzot pusfinālu, bet ceturtdaļfinālā iekļūstot arī 2009. un 2011.gadā. Citviet viņam vien 2010.gadā izdevies tikt līdz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam.

Nadals ar Mareju savā starpā ATP turnīros tikušies 19 reizes, spānim esot pārākam 14 mačos.

Kā zināms, otrajā pusfināla pāri piektdien spēkiem mērosies latvietis Ernests Gulbis un seškārtējais "Grand Slam" turnīru čempions Novāks Džokovičs no Serbijas, kurš šajā turnīrā līdz šim vēl nav uzvarējis.

Gulbis līdz "Grand Slam" turnīra pusfinālam ticis pirmoreiz karjerā. Nākamajā nedēļā viņš, visticamāk, pirmoreiz karjerā sasniegs pasaules ranga labāko desmitnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!