Foto: stock.xchng

Nīderlandes tenisists Janniks Ebinghauss saņēmis sešu mēnešu diskvalifikāciju par nelegālu derību veikšanu.

Tenisists laika posmā starp 2012.gada maiju un 2013.gada februāri antikorupcijas noteikumus pārkāpis 67 reizes, ko pats atzinis.

Tāpat viņam piespriests 10 000 dolāru (5320 latu) liels naudas sods.

Tomēr sodu iespējams padarīt arī mīkstāku. Pašreiz puse no diskvalifikācijas piespriesta nosacīti, ja viņš nākotnē neatkārtos līdzīgus pārkāpumus, kā arī no naudas soda viņam būs jāmaksā tikai puse, ja tenisists piedalīsies antilikmju programmās.

23 gadus vecais tenisists pašlaik ATP vienspēļu rangā atrodas 1158.vietā un karjeras laikā nav bijis augstāk par 1123.pozīciju.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā mūža diskvalifikācija par spēļu rezultātu sarunāšanu tika piespriesta krievu tenisistam Sergejam Krotjukam.

Līdzās diskvalifikācijai Krotjukam uzlikts 60 000 dolāru (31 800 latu) naudas sods, paziņojusi Tenisa Godīguma vienība (TIU), kuru 2008.gadā kopīgi izveidoja Starptautiskā Tenisa federācija, Tenisa Profesionāļu asociācija (ATP), Sieviešu Tenisa asociācija (WTA) un "Grand Slam" turnīru komiteja, cīnoties pret korupciju tenisā.

Visu savu sportista karjeru Krotjuks tenisu spēlējis otrā un trešā līmeņa sacensībās "Challanger" un "Future" sērijas turnīros, bet pagājušajā gadā piedalījās vairākos turnīros Krievijā, Indijā un Kazahstānā. Viņa vērtīgākā uzvara līdz diskvalifikācijai bijusi 860 dolārus (455 latus) vērta, pērnā gada jūlijā "Challanger" turnīrā Krievijas pilsētā Penzā sasniedzot otro kārtu.

Krotjuks mūža diskvalifikācijas saņemšanas brīdī ATP pasaules rangā ieņēma 789.vietu.

Mūža diskvalifikācijas par spēļu rezultāta ietekmēšanu pēdējo divu gadu laikā piespriestas arī serbam Davidam Savičam, kurš pasaules rangā ierindojās 363.vietā, kā arī austrietim Danielam Kelleram, kurš savulaik bijis pat 55.pasaules labākais tenisists.

Profesionālajiem tenisistiem ir aizliegts izdarīt jebkādas likmes uz šī sporta veida mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!