Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc šokējošā triumfa Francijas atklātajā čempionātā atzina, ka joprojām nespēj noticēt, ka 20 gadu vecumā uzvar "French Open".

"French Open" finālā Latvijas tenisiste ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica rumānieti Simonu Halepu, kura bija izsēta ar trešo numuru un uzvaras gadījumā būtu kļuvusi par pasaules ranga līderi. Ostapenko pirms divām dienām apritēja 20 gadi, un savā dzimšanas dienā viņa iekļuva finālā, bet tagad uzvarēja visā turnīrā. Tas ir visu lielākais sasniegums Latvijas tenisa vēsturē, kā arī viena no lielākajām sensācijām pasaules tenisā.

"Joprojām nespēju noticēt, ka 20 gadu vecumā esmu šeit un esmu čempione. Man patika te spēlēt, tie bija neticami mirkļi un neticama uzvara," savā uzrunā pēc lielā panākuma teica Ostapenko. "Kad biju vēl bērns, sapņoju spēlēt Parīzē. Tagad es ne tikai spēlēju "Roland Garros", bet arī uzvarēju turnīrā."

Ostapenko otrajā setā nonāca zaudētājos ar 0-3, bet tad uzvarēja sešus no nākamajiem septiņiem geimiem. Savukārt trešajā setā Latvijas tenisiste zaudēja savu serves geimu, kas ļāva Halepai izvirzīties vadībā ar 3-1. "Zināju, ka Halepa ir ļoti laba spēlētāja, tāpēc centos spēlēt agresīvi. Man tas izdevās, tad bija daži izšķiroši geimi, kad atguvu savu spēli. Arī trešajā setā, kad nonācu zaudētājos, centos turpināt spēlēt agresīvi savā stilā. Prieks, ka viss pavērsās man par labu."

Tikmēr Halepa uzrunā pēc zaudējuma Ostapenko atzina, ka viņa ir saskumusi par to, ka nav izdevies uzvarēt. Rumānietei šis bija otrais zaudējums "French Open" finālā. Viņa ieteica Ostapenko izbaudīt šo brīdi un turpināt strādāt, jo viņa joprojām esot tikai bērns.

Ostapenko pēc Sjūzenas Lenglēnas trofejas saņemšanas centās uzmundrināt rumānieti, kurai otrais "Grand Slam" fināls bija neveiksmīgs, kamēr latviete ar pirmo mēģinājumu tikusi pie uzvaras. "Vēlos apsveikt Simonu – tev bija lieliska nedēļa, tu spēlēji lieliski. Ceru, ka tev vēl būs daudz nozīmīgu finālu un tu uzvarēsi!"

1997. gada 8. jūnijā, kad Rīgā pasaulē nāca Ostapenko, "French Open" un tenisa vēsturi pārrakstīja brazīlietis Gustavo Kuertēns. Viņš tajā dienā kā pirmais no neizsētajiem tenisistiem triumfēja "Roland Garros" kortos, tas bija arī viņa pirmais tituls karjerā, bet tagad – 20 gadus vēlāk – līdzīgu panākumu guva Ostapenko. "Zinu vēsturi, ka manā dzimšanas dienā Kuertēns izcīnīja pirmo titulu tieši "Roland Garros" kortos. Man trūkst vārdu. Uzvarēt šeit - tas ir mans sapnis. Esmu neticami laimīga."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!